Rychlé vyhledávání

Reklama

Diskuse : Nebezpečný moderní jogurt


popelnice Evropy
18.01.2023 v 16:13
Díky Danone jsem si poprvé všiml dvojí kvality potravin u nás a v zemích EU v roce 1992, mnoho let předtím, než se u nás začala řešit. Zdánlivě stejný jogurt Danone v Itálii měl ovoce a u nás jen nějaký zbytky či co. Fuj a hanba korporátu.

Mike
09.04.2017 v 10:25
Článek byť není napsán odborně a dokonale, upozorňuje zcela pravdivě na to, že \"jogurty\" na trhu jsou syntetické svinstvo z prášku, v 99,99% případů. Je-li v tom 75% škrobu, karagenan aj. zcela jistě vám to trávení odrovná, a ne podpoří. A změřil někdo obsah fungicidů v těch zaručeně zdravých kouscích ovoce v tom ??? A ty pyndy o probiotice, no lidé většinou věří tomu co je na obalu...a dnes stačí nálepka \"bio\" a ta se dá nalepit na cokoliv. Certifikace je jen otázka peněz, a vyjádření výrobců,( jak jim jde o váš střevní trakt), kterým přitom jdou roční zisky do miliard, jsou rovněž úsměvným hoaxem... Proto všichni uděláte nejlíp když si koupíte jogurtovač a budete si dělat jogurty sami a šmejdi s tou svou chemií ať se jsou vycpat.

Jasama
03.05.2015 v 00:51
Aha, zas je tu, starý známy. Je to hrozný blábol, faktická aj štylistická katastrofa, a možno to vypustil nejaký danonácky konkurent. Ale vzhľadom k tomu, aké sračky vydáva firma Danone, alebo Rajo, tento hoax vítam. Každý hoax, ktorý donúti jedného človeka, aby sa pozrel na štítok a prečítal si, aké sračky bude večer žrať, by som odmenila päťkorunáčkou. Ja si robím jogurty doma sama - mlieko, kultúra, domáci lekvár z domácich nepráškovaných jahôd.

Moni
30.03.2015 v 11:17
Nslsa jsem to i s odkazem na nejakeho doktora v dacicich - http://www.lastura.cz/rejstrik/jogurty_zpusobuji_trombozu.html

Roman
30.11.2014 v 15:27
Britové zakázali reklamu na Actimel. Je to jen běžný jogurt Malé lahvičky s nápojem, který má zvyšovat obranyschopnost organismu. Možná jste, stejně jako Britové, podlehli reklamě a investujete nemalé částky do nápoje Actimel. Jenže Britové teď prozkoumali všechny studie, kterými se společnost Danone zaštítila a zjistili: Na Actimelu není nic speciálního, je to běžný jogurt. Úřad ASA, který ve Spojeném království dbá na pravdivost reklam, se rozhodl zakázat spot na nápoj Actimel. Důkazy předložené společností Danone neprokázaly tvrzení, že pití Actimelu pomáhá děti chránit před běžnými dětskými nemocemi. Televizním šot ukazuje lahvičku s jogurtem, která skáče přes švihadlo. Navíc do rytmu veselého švitoření školáků hrajících si na hřišti. „Děti actimel milují. A on jim prospívá. Actimel. Je vědecky prokázáno, že pomáhá zvyšovat obranyschopnost vašich dětí,“ říká hlas starostlivého „tatínka“. Pak se na obrazovce objeví razítko, které má evokovat dojem, že to je opravdu ověřené. Danone předložila 23 studií prováděných na celkem asi 6000 lidech různých věkových kategorií, které měly prokázat zdravotní přínos po pití Actimelu. Osm z těchto studií byly provedeny na dětech do 16 let. Mezi \"důkazy“, které měly spotřebitele přesvědčit, aby Actimel kupovali, byly studie provedené na dětech v Indii. Ty trpěly akutním průjmem nebo přijímaly léky na zánět žaludku. Při další studii byly děti rozdělené do skupin, které pily jogurt, a jiných, které jej nepily. Děti, co měly Actimel na jídelníčku, navíc dvojnásobnou než denní doporučenou dávku, netrpěly prokazatelně menšími problémy se zažíváním. Byly na tom podobně jako ty, které výrobek od Danone nepily. Stejně tak u nemocných dětí v Indii nebylo prokázáno, že zlepšení jejich stavu bylo po pití Actimelu. \"Je to pro nás velké zklamání,“ řekl mluvčí britské pobočky Danone Daily Telegraphu. \"Naše tvrzení jsou důkladně prověřená a založená na řadě důkazů,“ komentoval rozhodnutí ASA. Studie podle mluvčího prováděli lidé, které uznává mezinárodní vědecká veřejnost. Tito experti mají podle Danone \"bohaté zkušenosti s klinickými testy, s probiotickou pediatrií i imunologií“. Útěchou pro Danone může být fakt, že inspektoři z ASA se už setkali s horšími reklamními triky. \"Výsledky Danone nebyly až tak špatné, když to srovnám s jinými, které jsme už měli čest vidět. Na druhou stranu nebyly tak dobré, aby prokázaly to, co tvrdily,“ řekl Guy Parker z ASA pro BBC.

costabrava
15.04.2014 v 11:26
No, jestliže jím jogurt (jakékoliv značky) pro chuť, prosím, ale opravdu si nesmím myslet, že dělám něco pro své zdraví. Ono je asi nejlepší jíst přirozeně, ne jednostranně, od všeho něco, nekoukat tak strašně, zda je to zdravé (vejce ne! ta mají cholestrol! - přitom byste museli jíst denně 5 vajec, aby se to na vás - snad - projevilo). Občas i bůček, ovšem ne denně. Nakonec, jeden rok je nezdravé máslo, jen margariny, další rok je vlastně máslo lepší, ony ne všechna \"E\" jsou škodlivá, je třeba vědět, co to éčko je. Např. E 290 je oxid uhličitý, tedy bublinky v sodě, E330 kyselina citronová, E300 vitamin C...

Standa
26.02.2014 v 14:46
Takové slátanině může uvěřit jen někdo opravdu slaboduchý. Sloh zoufalých výkřiků, forma obdobně ubohá a ukradený podpis existujícího odborníka, ale v úplně jiném oboru.

Zelwuska
20.02.2014 v 13:52
Přišla mi verze 2 i s podpisem paní doktorky a odkazem na kliniku. Jejich vyjádření: http://www.gennet.cz/novinky/odpoved-spolecnosti-gennet-s-r-o-na-zverejneni-clanku-pod-nazvem-„pozor-pouziva-se-„zvireci“-strevni-mikroflora-do-mlecnych-vyrobku-danone“-1404041207.html

Petr Sedláček
18.10.2013 v 11:44
Řešení je jednoduché, nejíst žádné jogurty :) GO VEGAN!

Mates
05.07.2013 v 00:42
Škrob jako takový nejde geneticky modifikovat, ale plodina, ze které je vyráběn ano, a to se děje (v televizi o tom ale neuslyšíte, není to \"oficiální\")! A pobavila mě reakce firmy Danone, ve které píše, že Bifidus esencis neexistuje a přitom toto označení používají (používali) v jejich reklamách! (pokud to zrovna neobměnili za bifidus actiregularis nebo bifidus defensis(?)) Od této lhářské firmy bych si jogurt nekoupil ani za nic! Čistý bílý jogurt namíchat si s domácí marmeládou, to je ono.

Petr
22.05.2013 v 21:01
souhlas s článkem. Vím, že fyrmy DANONE, NESTLE a PRESIDENT otravují lidstvo karcinogeními jedy. Ta informace je pravdivá, protože jsem v těch firmách dělal a viděl jsem to na vlastní oči. Plus další tajné zdroje a hora žalob na tyto firmy. Kupte si strouhaný sýr. To je semletina všeho, co kde rostlo několik let. Včetně plísní, hub a nevím co všechno jsem tam viděl. Dám si jogurt a napočítám tak do pěti a nestačím utíkat na WC. Jako projímadlo je to dobrý. Doktorská loby mě nepřesvědčí o prospěšnosti mléčných? výrobků...

tomas
10.05.2013 v 00:43
docela me prekvapuje, ze redaktor serveru hoax.cz nebyl schopen vyhledat European Food Safety Authority, ktera funguje od roku 2002 http://www.efsa.europa.eu/en/aboutefsa.htm Taktez me velice prekvapuje, ze si nedal praci se sehnanim skutecnych podkladu, kde se sktecne probiral zdravotni prinos probiotickych potravin. V jadru slo o to, ze byly tyto potraviny prezentovany jaky blahodarni vliv maji potraviny jako laktymel na imunitu atd. Toto nebylo prokazano, proto bylo zamezeno klamave reklame. Probiralo se to hodne. http://conversation.which.co.uk/consumer-rights/efsa-probiotic-scientific-health-claims-advertising-food/ Artikly EFSA k problematice tady http://www.efsa.europa.eu/en/search.htm?text=yoghurt Takze je videt, ze samotny hoax.cz ma vazne nedostatky. Trochu mi pripomina spolek sisyfos. Dedku co si nesahnou na realnou vedu,obzvlast s ceskymi dotacemi, ale maji tendenci vzdy videt veci jedinym spravnym a fundovanym prizmatem. celkem cesky typicke.

Betka
09.05.2013 v 16:05
Nu ono je otázkou zda to původně Hoax byl.... Dostala jsem ten email také, ale vypadal úplně jinak, reagoval na ten původní a začínal slovy - Bull shit... kdo to zase šíří... Takový ústav neexistuje. Je sice pravda, že v regálech najdeme hodně věcí ala jogurt, které mléko nevidělo ani z rychlíku, ale stačí číst etikety. Mléčné výrobky a jogurty jsou bohatý zdroj vápníku, BMK (bakterie mléčného kvašení) zlepšují trávení. Víš, že jsem na to dělala diplomku a pošli to dál, takový blábol... Jediné s čím nesouhlasím je prospěšnost takzvaných Bifi výrobků. Kritéria pro přínosnou konzumaci mléčných výrobků s bifidobakteriemi definoval Robinson v roce 1989: 1)konzumace minimálně 400 - 500g/týden 2) počet bakterií v době konzumace musí být min. 10 na šestou cfu/g(ml) 3)bifida by měla být lidského původu 4) použitá bifida by měla být schopná průchodu do trávicího traktu Vzhledem k době použitelnosti jogurtů a snaze udržet počet bakterií se používá bifidus animalis. Tamine a Robinson uvádí ve studii 1995, že bifidus animalis není schopen kolonizovat trakt zdravého člověka. Tedy není to životu ani nebezpečné, ale ani prospěšné. Tedy kelímek s iluzí zdraví. Byly dělány srovnávací studie běžných a bifi jogurtů, pravda u několika lidí se zdraví a trávení spíše zhoršilo, ale bylo to jejich diagnózou nesouvisející s jogurty. Modifikovaný škrob je prostě jen zahušťovadlo, s tím bych nesouhlasila pokud by bylo GMO rostlin (ale zaplať pánbůh to tu máme pod kontrolou) , náš profesor nás před tím varoval, vždy říkal „podívejte co budí nadšení na počátku, nemusí být v konečné interakci správné a jako příklad uváděl DDT nadšeně se aplikovalo než se zjistilo, že je to silný mutagen a má vliv na vývoj plodu a jeho deformaci. V EU všechny výrobky, kde by GMO bylo použito musí být označeny a tedy stačí číst etiketu. Já osobně ráda bílé jogurty, marmeládu nebo ovoce si přidávám jako je Holandia nebo Jihočeský ve skle. Připomíná mi to když byl od Danone Bifidus esencis a koloval plakát Dr. Ládin doporučuje Antrax milióny přátelských bakterií v každém kousku. Mám ho do teď na ledničce :o) To byl vtip a začaly se šířit fámy... tak už to dál neposílej.

Deuren
14.04.2013 v 23:17
No, zajímala by mě ta diplomka, pokud jí tohle prošlo, tak by měla ten diplom vracet..

Jana J.
27.03.2013 v 20:18
No, mě taky dostala ta pankreatolýza. Měla jsem akutní zánět slinivky, ale z jogurtů to určitě nebylo, spíše od žlučníkových kamenů, které jsem si přivodila nezdravým stravováním. Jinak doporučuji ochutnat jogurtový krém od Dr. Halíře, to je hnus hmota, proti které jsou jogurty Danone skvělá pochoutka. Dostali jsme v nemocnici ke snídani (to je asi ta lepší strava za příplatek).

saltorock
26.03.2013 v 10:24
Jaký je to problém pro MEGAKONCERNY UDĚLAT ZE ZARUČENĚ PRAVDIVÉ ZPRÁVY HOAX? Opravdu nemáme vlastní mozky a budeme žrát \"jogurty\" vzhledu želé se záruční dobou takřka měsíc?

Olga
25.03.2013 v 08:27
Ono je to jedno, pokud má jogurt záruku 3 týdny, tak to snad už nemůže být ani jogurt

Digiman
14.03.2013 v 23:27
V pondělí jsem dostal tento hoax v \"rozšířené verzi\" (obě verze dohromady + něco navíc. Hned jsem si říkal, že je to nesmysl, což se zde potvrdilo. E-mail přepošlu provozovateli těchto stránek.

anonym
20.02.2013 v 08:39
NEBYLO BY LEPSI SEM NAPSAT, JAKE JOGURTY PROBIO MAJI A NEJSOU ZDRAVI SKODLIVE- BEZ SKROBU, ZELATIN A BARVIV. APOD:?diky

14.02.2013 v 15:11
hydroxypropylškrobový fosforečnan neboli E 1442 patří do skupiny zahušťovadel a stabilizátorů a je v potravinách v ČR povolen. Toliko z katalogu éček z Dtestu. Tak nás tady nehoupejte

Andrej
05.02.2013 v 13:20
jogurt je plnotucne mlieko skvasene bakteriou Lactobacillus bulgaricus, nic viac, nic menej vsetko ostatne su uz len rozne vyrobky, ktore maju s jogurtom niekedy az pramalo spolocne. potom vznikaju famy.

sunar
21.10.2012 v 02:08
NMR je spektroskopicka metoda, nejspis tim NUKLEARNIM mysli toto, vzorek je pouze vlozen do silneho magnetickeho pole a rotovan pro zajisteni stredni hodnoty, toto pole odkryje poruchy v symetrii pole jader merene molekuly == do neho je velmi slabounce promitnut tvar molekularniho elektronoveho obalu okolnich charakteristickych vazeb merene organicke latky. Automaticky se priradi softwarem mnozstvi mozne latky srovnanim s etalonem (H1, C13...)a databazi molekul. existuji i rozptyl pomalymi jadry, ale to je asi pro jiny ucel. teprva tam je radioaktivita tak nejak...silnejsi nez z televizoru CRT Plato Actimelu je fakt dobry, pokud si jej date pote, co vylezete z plesniveho sklepa, kde jste delali pul dne poradek a boli vas hlava a pokozka vam zbledla a vse svedi. Po zarucni lhute je pocet bakterii (jmena nahani strach) jiny nez je zahodno, taky citite kasein...Homogenizaci a parnim UHT se deji divy, i schuti, a bez \"chemie\", co peroxid?

Petr
01.10.2012 v 20:26
Je až s podivem,co všechno se dnes prodává pod názvem \"jogurt\"!Ten článek já beru jako nechutnou reklamu pomlouváním jistých značek.Jen mi není jasný pojem >moderní jogurt

lentis
23.05.2012 v 17:00
UPJŠ v Košiciach - študenti robili pokusy zamerané na laktobacily a inú živú jogurtovú flóru, ktorá tam akože mala byť. A viete, čo sme našli? -NIČ! Vo väčšine tých \"najpropagovanejších\" a \"najzaručenejších\" zdravých jogurtoch VôBEC NIČ NEBOLO!!! Keby som to nevidela na vlastné oči, tiež tomu neverím. Všetky jogurty boli čerstvé, ani jeden nebol po dátume spotreby. Testy sa niekoľkokrát opakovali. Záver: ja osobne by som si žiaden danone jogurt nekupovala kvôli obsahu nejakých zdraviu prospešných látok. Ak by som ho kúpila, tak jedine kvôli chuti, ale s vedomím, že tým pre svoje zdravie nič zásadného nerobím.

štěpán
22.05.2012 v 16:49
Další varianta mi přišla dnes: FW: ACTIMEL !!!**** je to síce forward e-mail, ale prečítajte si ho, je to dôležitépre Vaše zdravie. Inak by som ho neposielal . Ja som obeť Actimelu a až teraz po rokoch viem aj diagnózu, ktorú som mala, ale na ktorú mi neprišli, lebo o to lekári nemali ani záujem. Načo hľadať príčinu... Pila som Actimel pocitovo na imunitu cca. 4 roky až som jedného dňa po jeho vypití skončila v nemocnici. Kde mi samozrejme nezistili čo mi je a trápila som sa neliečená dva roky a postupne ale isto som si z toho vybudovala laktózovú intoleranciu. Úspešne som si zničila enzým na štiepenie laktózy kravského mliekaa žiaľ som si mierne vymlátila aj ďalší enzým a po rokoch mi zistili ďalšiu intoleranicu - histamínovú. A to dúfam, že mi ten actimelový modifikovaný škrob nenarobil viac škody... dovtedy som mala super imunitu, odvtedy to mám s ňou nahnuté, lebo každý deň vediem zápass mojimi intoleranciami. Vďaka nim musím čítať príbalové letáky a vyhýbať tomu, čo moje telo nev ie štiepi Obsah v maili nie je výmysel. Danone muselo v USA urobiť za trest od súdu antireklamu za cca. 4,5 mil USD, kde museli informovať, že Actimel vôbec nič nerobí s imunitou... môže jej trochu napomôcť,ale to vám rovnako napomôže sauna, športovanie, prechádzky na čerstvom vzduchu, echinacea, probiotiká... a nikto verejne neprizná, že nevedia, čo narobia pridané modifikované zložky, éčka atď.\" P.S. Preposielam túto správu, lebo to čo sa deje a čím sa stravujeme vďaka reklamám presahuje medze. Každý organizmus síce reaguje inak, ale toto sas vedomím konania dobra dáva deťom už rannom veku. Zničíme si zdravie a ešte si za to aj zaplatíme.**** ****

Zase jsme o něco chytřejší
23.04.2012 v 21:45
Nedivím se, pokud to někdo přeposílá - \"probatické bakterie\", \"pankreatolýza\", \"geneticky modifikovaný kukuřičný škrob\" a \"škroby útočící na slinivku lidské bytosti\" stojí za to :-D

Tomáš
19.04.2012 v 11:20
Tohle tvrzení je logicky naprostá kravina: \"organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév\" Pokud něco organismus nevstřebá, tak se to nedostane mimo střevo a odejde to stolicí. Do cév se to jaksi nemá kudy dostat. Mezi střevem a cévou jsou vždycky buňky střevní sliznice a všechno, co se vstřebá ze střeva do organismu, musí projít skrz buňku. No a skrz buňku dost těžko projdou nějaké velké molekuly, na ty prostě stěna buňky jaksi nemá kanály, skrz stěnu buňky projdou ionty, jednoduché cukry, aminokyseliny, mastné kyseliny a když už nějaké hormóny, tak už je to tak tak. Tohle vypadá jako několik nesmyslů v jedné větě: \"Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá jako zrání v jogurtech.\" Nevím jestli v Dačicích léčí rutinně trombózy intervenční trombektomií, to fakt nevím, ale informace, že \"nukleární laboratoř zjišťuje přítomnost bakterie ve sražené krvi\" mně jako úplná ptákovina dost intenzivně připadá. Ještě jsem neslyšel o tom, že by nějaká \"nukleární laboratoř\" fušovala mikrobiologům do řemesla. A kromě toho jogurtové kvašení dělají jogurtové kvasinky, myslím, že Corynebacterium dost těžko.

Mára Bee
05.04.2012 v 21:35
To že jsou jogurty od Danone i mnohých dalších sračky se ví už dlouho. Dokonce i drtivá většina českých jogurtů je natom stejně. Bohužel tento článek mi ale zase opět přijde jako reklama na Madetu a firmu Agro-La kteří jsou největšími dodavateli jogurtu ve skle. Nehledě na to, že jsou oba z jžních čech odkud zřejmě pochází níže podepsaná Radka Chalupová, pokud je to její pravé jméno a pokud opravdu tato osoba existuje. Dačice, kde byla Ráďa se svým cévním problémem, patří do okresu Jindřichův Hradec, město ve kterém sídlí firma Agro-La (nejznámější jogurt ve skle s cejchem KLASA). Jindřichův Hradec leží pouhých 54km od Českých Budějovic, což je domovina mlékarny Madeta (druhý nejprodávanější jogurt ve skle). Tím nechci říct, že to jsou špatné jogurty a už vůbec né, že si je nemáte kupovat ale stejně kvalitní jogurt najdeme i v plastovém kelímku pod názvem Selský jogurt od Hollandia, což je také rize česká firma. Takže Ráďa opravdu nemusí jen ty ve skle - naše české. Nebo spíš jihočeské :-) Pokud chce o jogurtech vědět víc, vyhledjte si články o jogurtech v d-Testu. Jinak pan Mudr. Ivo Čepl skutečně existuje a to jako primář na cévní chirurgii v Dačicích. To si ale bohužel může vygooglit každý. Na web portálu Hoax.cz už tuto zprávu rozebírají http://www.hoax.cz/hoax/nebezpecny-moderni-jogurt/diskuse/ Nicméně nemám rád tythle manipulujcí články, protože člověk co nad tím moc nepřemýšlí si řekne \"Ty vole mámo tak to začnem radši kupovat ty dražší kvalitnější ať se nám nezaseró ty trubky\". Dělam si prču ale přiznejte si, co vás napadlo po přečtení tohodle článku o trombóze. Strach a následně nutnost varovat ostatní. Takže jste to přeposlali dál. Tím pádem se to dostalo i ke mně. Vězte, že přebytek mléčných výrobků ať už jsou kvalitní nebo ne, bude mýt ve finále na lidský organismus stejný dopad. Takže jo, běžte si koupit kvalitní jogurt a podporujte český mlékárny. Osobně si myslim, že je to v pořádku. Ale žerte ho s mírou. Jak se mezi lidma říká \"Nic se nemá přehánět\".

Lennroe
29.03.2012 v 13:38
No mě by spíš zajímala ta nukleární laboratoř...člověk by řekl, že tam obohacují uran a oni se zatím zabývají jogurtem v krvi. On je totiž rozdíl mezi nukleární medicínou a příslušnou laboratoří a nukleární laboratoří, která se zabývá trochu něčím jiným. ..taky jsem to dostala i s tímhle, zajímalo by mě jestli to pan doktor Čepl ví, že se o něm tak hezky píše, pokud tedy existuje a nepatří do stejného pytle jako třeba ta pankreatolýza :D Jita: já bych tedy proti v želatině v jogurtu nic neměla. je tam kvůli konzistenci, protože nízkotučné jogurty jsou řidší a pokud je nehodláte pít, je příjemné když se dá nabrat na lžičku. S tím škrobem je to horší, ovšem , když se to vezme kolem a kolem modifikované škroby jsou v kdešem a obyčejné škroby mimojiné v bramborech, rýři, těstovinách atd, takže to taky není žádná katastrofa. Mimochodem jsem moc ráda, že tam ty jahody nejsou čestvé, takový jogurt bych z obchodu rozhodně nejedla. U kompotovaných, které tam dávají si člověk může být alespoň jistý že se neotráví. Jogurt s čerstvými jahodami bych tak po dvou dnech tedy chtěla vidět, to by byla určitě dobrota.

Libor
13.03.2012 v 09:06
Uvedenou uprávu jsem dostal i s následujícím doprovodným textem: ***************************************** Předmět: Fwd: Zdravé jogurty? Datum: 02.3.2012 14:20:43 ---------------------------------------- Přečti si i přílohu. Reaguje na ty jogurty. Díky jogurtům,které jsem konzumovala ve větší míře mám tyto opakované trombozy. Zjistili to teď nedavno. Byla jsem na kontrole v Dačicích,tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium,která se používá jako zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat,zkrátka tyto nekvalitní jogurty,jako jsou danone, florián - víceméně umělé organizmus nestřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90 což je 30% a já jsem bohužel mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např.nehýbání – cestovatelská tromboza, různé záněty atd. Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice a proč asi. Zatím se tím nikdo nezabýval než dr. Čepl v Dačicích ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy. O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Měla jsem 12.12. potřetí trombozu na noze. 18.12 mi jí vysávali. Teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Můžu říct, že se cítím lépe a snad už budu mít konečně pokoj.3 trombozy během 2 měsíců, které jsem prodělala je docela mazec. Všechna vyšetření mám dobrá,krev také,aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný varfarin. Povrchové cévy mám sice špatné,ale hluboké dobré. I tak se to mohlo utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda,že se zjistilo od čeho to je a od té doby ani na jogurty chuť nemám. Radka Chalupová ******************************************** Evidentně další výmysl......

Vložit příspěvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé