Rychlé vyhledávání

Reklama

Diskuse : Šok v lékárně - kdo nemusí platit za léky


bóďa
20.12.2011 v 16:58
Co dodat.Ale myslím,že každý strůjcem svého osudu,nebo?Znám rodinu(v uvozovkách),která to má vymyslené takto.Mají tři děti.Jedno je už plnoleté a dvě mladší ve věku do šesti let.Páreček to má vymyšlené velmi dobře.Na oko spolu nežijí,proběhl soud o alimentech,chtěla nejnižší možné s tím že má jinak s přítelem dobré vztahy.V tom případě se stala matka na MD něco jako samoživitelkou.Od státu dostává penízky na bydlení.Vzhledem k tomu že bydlí s matkou v domě,napíší si fiktivní podnájemní smlouvu.Takže to ve finále činí nemalou sumu.Rodičovský,sociální a přídavky na dcerušky.Z toho je jedna hyperaktivní,takže stát něco přidá na to že musí být stále pod dozorem.A proč ne?Co se mě týče hrůza.A co pojem rodina jako celek.Nechtěla bych být tích chlapem co má oblečení v pytli,aby sociálka na něco nepřišla.A co děti co tyhle věci vnímají.Očkovat je že tatínek tady nebydlí,učit je lhát.A čím víc dětí tím víc peněz.Nevím.Ale stát tomuhle nahrává.Protože já jakožto vzdělaný,nemalé daně odvádějící,budu mít jen tolik dětí kolik zvládnu uživit čistě já sám.Na stát se spolehnout nemůžu.Vydělávám a proto odvádím víc než dost.Chci žít slušně a své děti dobře vychovat a dát jim vzdělání a mít rodinu s papírem.No ale díky tomu všemu si budu moci ve finále dovolit jen jedno dítě a budu se modlit aby nám ho nějaká parta dětí na které rodiče nemají čas a nebo jich mají moc a nezvládají je nezkazila a nenaučila věci,který jsou u nich v rodině zcela běžné,jako lži a podvody a okrádání.Protože už od malička vyrůstají v tom,že rodiče okrádají stát a lžou!

Dežo
01.12.2011 v 00:05
Mě se to celkem libí nemusom chodit do rpace, ma duchod 11 tisic, občas si udělam něco bokem, všechno zadarmo, když nějaly problem, tak kamaradka co dela u nas v poradne pro lidska prava, tak poradi a pohoda, tak si to taky tak zaridte, naco bych makal, kdyz je to v klidu, tak misto tech kecu tady, jdete pekne makat at ja si muzu uzivat. \\Mne to tak vyhovuje a je nas vic tak se nerozcilujte je to tak v poradku...

Prdola.cz
24.11.2011 v 14:34
zdravicko lidicky hele je uplne jedno jestli je to bilej nebo rom ci cikan! pokud oni sami nebudou hctit zit jako mi ostatni podel pravidel nikdo je k tomu nedonuti ostatne to vidime na nasi zakonech a na tom ze kdyz si lide srovnavaj poradek napr: ve meste s romy tak je brani policie a pak jsme to my ti spatni protoze mi jsme je napadly! smal bych se kdyby cesky lid jednou vystoupil a zrobyl si tu poradek to by potem policie nevedela kam drive skocit zase tolik jich neni :P nehazu vsechny do jednoho pytle to by nebylo feeeer.. ;) ale melo by se zakrocit kyz si to neumi vlaa a jejich organizace spacifikovat a normalizovat....

djladas
19.11.2011 v 22:15
dnes jsem vložil příspěvek, už tam není. Buď je adminem Kocáb, nebo Havel.

Eliška
13.11.2011 v 21:53
Mě se moc líbí jak každý mele o něčem, čemu vůbec nerozumí......dřív než budete zase kecat, tak si o tom problému něco zjistěte. Už mě tyhle kecy fakt přestávají bavit. Nejlepší jsou ty o genech a \"divoké cikánské krvi\".

Karel
13.11.2011 v 10:35
....rom se může snažit sebevíc ale nikam do práce cigána nevezmou A v tom to je. Když umí jen krást a flákat se, tak o něj žádný zaměstnavatel nebude mít zájem. Až získá nějakou odbornost, bude každému jedno, zda-li je cikám, číňan nebo indián. S vietnamci problémy nejsou, protože sami mají zájem vystudovat. Lempl zájem nemá a jen si stěžuje. Namísto pozitivní diskriminace potřebuje nakopat zadek a pak se začne starat o svojí budoucnost sám. Zavedení tělesných trestů by situaci vyřešilo okamžitě a bez zvýšených nákladů. Stačí jen nařezat lískové pruty.

Edith
11.11.2011 v 11:38
Chtela bych jenom vsem pripomenout nedavny davovy odchod Romu do Anglie nebo Ameriky...v TV ukazovali jejich spokojeny zivot. za pul roku byli zpatky, troufam si rict, ze vsichni. Pred 5 lety jsem letela z Londyna a bylo jich plne letadlo. Tak se tedy ptam ? Proc se vraceli do rasisticke republiky, kde jim nedaji praci a nemaji podminky k zivotu ? Je to jednoduche...pracovat se musi vsude, rasismus je take vsude a do skoly se musi take chodit. Jenom ty podminky byly pro ne horsi a tak se vratili zpatky narikat a CR. Odmitaji se ucit ve skolach a tak byl problem s reci, hlavne starsich lidi. Socialni davky take hned tak nedostanou a krast je slozitejsi ( vsude kamery ), nebot jinde se policie s nimi nemazli, nebot jsou zvykli na cernochy a hlavne araby. Ziji v zemi, kde jsou take ne Romove, ale Cikani, jsou kocovni, ciste a slusne obleceni, stravuji se v jidelnach rychleho obcerstveni a jsou se svymi privesy na okraji mesta na vyhrazenych placech s vodou a elektrinou. Zustanou mesic a kdyz odjedou, nezustane po nich ani papirek. Nezatezuji a neotravuji a ja si jich velice vazim. Jsou hrdi na to, ze jsou Cikani a nikoho za to nenapadaji. A take mezi sebe \"Romy\" nepusti, hlavne rumunske. Cikani jsou jina komunita a tak se musi i brat. Je nesmysl po nich chtit praci a skoly. Proste to nemaji v genech a ani to k zivotu nepotrebuji. A zamichat je mezi jiny narod je vrazedne. Meli by zustat jen ti, kteri jsou prizpusobivy dobrovolne a ostatni at si najdou jinou zemi, kde je stale teplo a tam si utvori svuj stat se svymi zakony. To je jedine reseni, aby byli vsichni spokojeni. Pak se uvidi, kdo prezije...nejspis se povrazdi mezi s sebou.

Vondra Boris
10.11.2011 v 17:58
Stačilo mi přečíst pár řádku v pár příspěvcích a je mi poněkud divně.Jen hloupé kecy a plácání hloupých a naivních lidí. Jen so pořád někdo stěžuje kdo a kde dostáva někdo zadarmo. Že je to nesmysl ? Že stejné ůlevy dostávaji všichni kdo jsou v sociální tísní ? To je přece jedno , hlavní je poukázat na romy. Tady přece nejde o proncip a pravdu , tady jkde přece o to ddo někoho si kopnout. Že sociální stipendia dostávaji bíléí jako cikáni ? No a co , hlavní je že když napíšeme že cikáni , zvedne se taková ta krásná česká vlastenecká zhovadilost. Kolikrát jste zneužili nemocenské dávky ? kolikrát jste pracovali na černo ? kolikrát jste uvedli nepravé údaje ? Kolikrát jste zneužili jakýkoliv systém ? Brečíte že nepracujíci si neplatí sociální a zdravotní poplatky ? platí , platí je dle zákona stát a opět né podle barvy pleti , ale podle splnění daných podmínek. Jen si léřite svou vlastní bezmocnost tvrzením že za ní může někdo jiný. Tentokrát za to může cikán. Aý vám dojdou kdo bude na řadě ? Bude za vaše křečové žíly viný zrzavý ?

Jura
10.11.2011 v 06:29
ale to nic nemeni na tom ze on dostal leky na ktere se nedoplaci ale stejne mu je uhradil stat jelikoz on si sam zdravotni pojisteni neplati, avsak autor textu platil 500 protoze doplacel za drazsi leky, ale pozor!! ten si sve zdravotni pojisteni plati kazdy mesic jiz nekolik let a stejne musel sahnout do kapsy pro doplatek na drazsi leky, to bohuzel nemeni nic na faktu ze se tady diskriminuje vetsina na ukor mensiny...pokud s urcitymi zakony na PSCR problem a boji se persekuci atd tak at prislusne choulostive zakony, omezujici vyzirstvi mensiny v tomto state, udelaji formou referenda a verte ze slusni lide platici dane a pojisteni si uz udelaji poradek ve sve vlastni zemi a pani politici budou z obliga!!

kája
08.11.2011 v 22:26
Dee co to plácáš za nesmysli ??? Cheš pracovat.... běž do školy, chceš peníze tak jdi makat... A pokud chceš žít v ČR tak se podle toho chovej a přispívej do státní kasy... ČR není charita už si to konečně uvědomte. Ten kdo to nechápe a bude pořád jen brát ten bude taky většinou utlačován .... Znám pár cikánů jsou fajn ale ti taky přispívají a makají, né že leží doma na pupku a čekají na přídavky...

Pepik
08.11.2011 v 17:59
Realita --> http://www.rozhlas.cz/zpravy/spolecnost/_zprava/972741

apac3
08.11.2011 v 09:16
Hm...a co vcerejsi unik informaci o tom, ze stredoskolaci Romove dostavaji prispevky na skolu? A ten Romsky pan, ktery se v dost slusnem baraku - vsude same drevo a luxus - rozciloval nad tim zverejnenim. Co Vy na to? Vase deti maji taky prispevky. Asi ne. Howg.

Olin
08.11.2011 v 08:48
Mezi námi jsou cikáni menšina,v base zase většina... V postatě je to tak,že si sociálkama platíme klid,jenže oni těch dávek potřebujou čímdálvíc,což už je neúnosné.Kradou a otravujou tedy dál. Je zvláštní,že když vidim cikána v práci,tak mi vůbec nevadí(taky nevim proč by mi vadit měl).Když ale vidim před sociálkou cikánku vysednuvší z auta zouvat děti,aby vypadaly víc nešťastně,nebo když dopoledne potkám nalitý cikány v teplákách roztahující se po chodníků(na to jich ale musí být vždy víc,dodává to \"odvahu\"...),tak se mi otvírá kudla v kapse.Těch pracujících je bohužel malinkatá menšina.

René
06.11.2011 v 08:08
jak je uvedeno ve vyjádření \"Pokud by si šel pro léky, které jsou hrazeny pacientem - nebo kde je spoluúčast pacienta, pak musí tyto peníze zaplatit jako každý jiný!\" A z čeho to zaplatí když je na sociálce???

jn
06.11.2011 v 01:00
Asi pro většinu z diskutujících. Ano, s částí Romů jsou problémy, ale s řadou také nejsou. Jenže ti jsou pro váís neviditelní - často si ani neuvědomite, že jste právě minuli na ulici Roma. Těch slušných je, zdá se, opravdu dost Ti \"slušní\" dost nelibě nesou problémy spojené s těmi degeši, jednak proto, že jsou s tím spojováni, i když za to nemohou (a říkat jim, že si mají udělat pořádek, je totéž, jako chtít po vás udělat pořádek mezi Čechy, aby neznásilňovali, netýrali, nevraždili... Také za to ti \"slušní\" nemohou. A ještě k té práci: Nikoho z těch, kteří tu vykřikují bláboly o tom, že Romové nechtějí vůbec pracovat, jsem neviděl pracovat. Poměrně dost Romů ano...

Eku
05.11.2011 v 10:51
Ma prvadu preco nemozeme mat aj my nejake vyhody? A to len preto zee sme pracujuci. Ale strcit vsetkych do jedneho vreca, pretoze pred nim stal zrovna rom a nie z majoritnej skupiny, tak to mi pride dost nepremyslene. Je dost hlupe si mysliet ze len romovia su na socke. Bud je ten clovek ktory toto napisal na papier nedostatocne informovany, alebo sa totalne pomiatol. Aj ja som ROM a nemam take vyhody ako ostatny na scoke!!!! Tak sa kamo preber alebo navstiv co nasjkor nejaku psychologicku pomoc, lebo si sa pravdepodobne dost nervovo zrutil!!!! A to pritom okolo mna mam NEROMOV ktory su vedeny na socialke a im to aj vyhovuje!!!! Lebo im stat tieto vyhody sam ponuka!!!! Tak ako???

ab
05.11.2011 v 09:02
nikdy jsem nebyl hrdej na to, že jsem bílej. teď se za to ale začínám stydět.

Pavel
04.11.2011 v 19:53
vám už se líp žít nemůže,vy \"chudinkové\".měli byste se vrátit zpátky do Indie a byl by pokoj. Nikdo vás sem nezval! A když tu chcete žít, musíte se chovat jako my!!!

Tom K.
04.11.2011 v 17:50
Takze pry i Romove plati za leky? Urcite? Ale cim? Vlastni penize si nevydelaji - budto ukradou nebo ziskaji na davkach, ktere jdou z NASICH penez!!! Kdo NECHCE pracovat, nemel by mit narok ani na korunu. A ani bezplatne zdravotni pojisteni. Tohle neni rasismus - je fuk, jestli jsem cerny nebo bily. Pokud jsem slusny clovek, na barve nezalezi.

Bartoloměj
04.11.2011 v 14:38
vážení,neměl by si ten co z vlastní blbosti rozpoutal tuto trapnou diskusi teď sednout na prdel,když to neudělal v tý lékárně,Je jasné,že ten před ním si vyzvedl léky které byly bez doplatku a neplatil jen 30 Kč regulační poplatek. To s těmi bezdoplatkovími léky jistě mohl uplatnit také pokud jsou ale 30 Kč bohu žel.A říkám si také kde je diskrétnos? Myslíte si že je příjemné když mi někdo zamnou kouká přes rameno a potom si dělá starosti o tom co jsem si vlastně kupoval. Co kdyby to byly léky třeba na AIDS? To by se tady vedla taky diskuse ? Myslím,že pracovnice Ministerstva zdravotnictví to popsala jasně,jenže se to zvrtlo v projevy národnostní nenávisti kvůli jednomu hlupákovi. A to není dobré.

súecter
04.11.2011 v 14:30
pro veroniku. zkazeny rasismem. asi blouznis cikani nedelali, nedelaji a delat nebudou jsou lini a zvykli si jen natahovat ruce.rasismus je prirozena obrana cloveka. mnohdy zachranuje zivot.

petr
03.11.2011 v 19:46
pocházejí s Indie,, tak ať se tam vrátí.. je tam teplo,, dost místa a můžou tancovat...nemusí pracovat.. doprava tam bude levnější,, než ty náklady tady,, které se nikdy nevrátí... a našim mladým zůstanou levné nezdevastované byty,,, které sami samozřejmě zaplatí,, že..

honza
03.11.2011 v 19:18
Nemám rád cikány, potkal jsem jich mnoho, ale žádný z nich nebyl slušný, možná smutný, ale realita. A o tom že by pracovali ani nemluvím. Pouze dva pracují a to že jich znám kolem 80. Tak tady nevyprávějte jak jste utlačovaný a raději ukažte činy, než výmluvy. Ale to by jsme chtěli moc co?...a pokud se Vám tu nelíbí, nashledanou, nikdo Vás tu nedrží, ba naopak, budou všichni spokojenější.

Chill
03.11.2011 v 17:24
Hele já nejsem rasista, nevadí mi bílý,žlutý ani černoši ,ale vadí mi cikáni, ne kvůli barvě pleti, ale kvůli tomu ,že jsou agresivní, líný, jen sosaj naše daně. Neni to dávno co okradli mého kámoše. Nejsou takový všichni,ale slušných romů je 1 %.

bilej
02.11.2011 v 20:33
Romové jsou líní,vztahovační a všechno kolem toho. Děti od 6 let kouří kde to žijem já osobně kdybych byl podnikatel nenabídl bych práci ani jednomu z nich. Nedá se jim věřit to zaprvé rozkradou co se dá atp. To je jedno s druhym. Oni se neučí nedělaj nic. Je mi znich na blití.

Dastííík
02.11.2011 v 19:58
:D chlape... tak z tebe tady chytám takový záchvaty že to ani není možný :D ROMOVÉ se můžou snažit sebevíc aby dostali práci ? To je podle mě přesná ukázka té vaší logiky. Vy prostě nepřemýšlíte. Znám romy kteří normálně pracují a nevymlouvají se a mají se dobře. Je jich však mizivá menšina, za to ta většina hlásá přesně to co jsi tu napsal, ale když by dostali příležitost, tak by se OPĚT vymluvili a šli \"hledat\" dál. PS: Když jsme dle tvého názoru takoví rasisté tak si emigrujte jinam ;) my se vás rádi zbavíme :P.

sharei
02.11.2011 v 13:24
Tak tak, KAŽDÝ musíme začít u sebe, Rom nebo bílej. Chyby jsou naprosto jasně na obou stranách a proto se obě musí paralelně snažit o nápravu. Já vám nevím, ale s cikánama mám v podstatě jen dobré zkušenosti - rasa nerasa, národ nenárod - všichni jsme jen lidi a mě teda rozhodně nepřipadají krom barvy kůže nějak radikálně odlišní od bílejch etc. Samozřejmě stejně jako bílí i někteří z romů páchají trestnou činnost, jen je o ní MNOHEM víc slyšet a vidět díky našim pokleslým demagogickým a senzacechtivým médiím. Předevčírem nebo kdy byl v novinách článek o tom jak cikáni napadli bílej pár - vzpomeňme si ale, kdy naposledy se podobný článek objevil o bílých pachatelích? A přitom takové situace nastávají poměrně často. Když jim všichni tak závidíte dávky, proč neaplikujete jejich postupy a budete se mít jako oni? Rozhodně netvrdím, že někde není soužiití romů a bílejch problematický, naopak si ale rozhodně stojím za tím, že je to problém živený oběma stranami, nikoli jen jednou, která by si měla sahat do svědomí. Jediný proti čemu bychom měli razantně bojovat, je systém, umožnující jeho zneužívání, a lidé tento systém řídící, avšak nepracující pro lid, pouze pro svůj osobní prospěch. Zatím je bohužel pouze vidět, že média plní svůj úkol, odvracení pozornosti občanů od podstatných záležitostí, velice dobře. A ne maro, většina romů zde není na návštěvě - mají totiž - stejně jako ty - české občanství. Kalinko vy jste mezi nimi dlouhodobě žila, že toho tolik o jejich způsobu života a hodnotách víte? :) A netvrdte prosim, že to takhle funguje u bílých, způsobem, který naznačuje, že není žádných výjimek, protože to tak rozhodně u všech není, stejně tak jako je to s Romy. (btw: většina současných rodičů si imho díky vzoru amerického způsobu výchovy ala free will svoje spratky uhlídat rozhodně nedokáže, často se o to totiž ani nesnaží). Zdá se mi, že Češi jsou prostě mistři v nadávání na aktuální poměry, hledání chyb kdekoli jinde než u sebe samých a neustálém sledování ostatních pod drobnohledem a alibistické ignoraci svých vlastních chyb, jejichž nápravě by se měli věnovat místo kritiky druhých. Kam se poděly lidské charaktery, jež známe z dob národního obrození či první republiky?

Veronika
02.11.2011 v 12:21
Souhlasim s Dee,tento stat je tak zkazeny rasismem az to boli a neni mu pomoci.Kdyby byl dnes Hittler tak dnesni nackove by sli jako prvni a to jsem bíla

mara
02.11.2011 v 11:14
vzkaz pro dee..jsi tady na navsteve, tohle je Ceska republika jestli se ti neco nelibi tak muzes jit. Nevim proc Cesi by meli odchazet z Ceske republiky.

Kalinka
02.11.2011 v 07:12
Drahy Dee, rasisticti jste hlavne vy, kteri si nechete priznat problemy, ktere vyvolavate. Samozrejme i par bilych se najde, kterym nebude vyhovovat nikdo, nic pripadne sami delaji problemy, k nasi nelibosti. Jenze, pokud belosi se hadaji, tak pak vetsinou uvazuji (ne vsichni, ale vetsina), jestli ten nebo onen nemel preci jen pravdu. Premysli, jestli nahodou neudelal sam chybu (ne v vzdy, ale vetsinou). Ale vy ne, vy hned zpivate pisen o diskriminaci a rasismu. Takze to neni o rasizmu bilych ale vasi. Navic, kdyz udela pruser beloch - cech, tak spolecnost ho sama odsuzuje. Prejesi jeho zodpovednost za skodu, ci ublizeni, smrt. Nasleduje trest a pak ve finale by si meli prat i to, aby to ten dotycnej uz priste nikdy neudelal (aspon ja si to preju, a modlim se za to). Ale vy opet NE, vy jeden druheho podporujete ve spatnostech a chranite se navzajem, aby tomu mizerovi nikdo nezkrivil vlasek (ne vsichni, znam romy, kteri jsou hrozne fsjn). Tak jakapak diskriminace. Co je spatneho na tom, ze chceme jen zodpovednost lidi, pripadne rodicu za sve nedospele spratky. Takhle to funguje u bilych. Priznej jak to funguje u vas. Jsem bila a muj kluk taky, v novinach kdysi davali clanek o sklarnach, ze maji malo lidi, a protoze lidi nechteji jit k nim pracovat, tak musi pozvat lidi ze zahranici. Kluk tam volal okamzite jak to vyslo a sdelili mu, ze maji plno, ze nepotrebuji. Spis si potrebovali nejak zduvodnit najmout levnou pracovni silu z vyhchodu ci jihu. Takze ono to tak uplne neni jak mluvis, ze bily vezmou a tmave ne

Vložit příspěvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé