Rychlé vyhledávání

Reklama

Vyzkoušej zdarma - Prémiová internetová ochrana pro Windows


Diskuse : Pangasius - je to k jídlu?


zdravý rozum
23.12.2016 v 22:01
Nevidím dôvod, prečo by som pangasia nemal jesť. Je to veľmi chutná ryba, konzumujeme ju aj na Štedrý deň, keď ju vypražím, tak je skvelá. Nie sú v nej kosti, cena je takisto primeraná. Celý tento hoax je prešpikovaný nejasnými tvrdeniami ako napríklad \"zo serióznejodbornej štúdie\", \"sú údajne vyrobené\" atď.

Mike
24.12.2015 v 11:47
Bohužel to není hoax a Pangas je skutečně svinstvo, jako desetitisíce jiných potravinářských výrobků dovážených k nám bez jakýchkoliv kontrol a omezení.

Jitka
13.03.2015 v 15:15
Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje několik šarží mraženého pangase z Vietnamu. Ryba, kterou prodávalo i Makro, obsahovala evropskými předpisy zakázanou látku. Informoval o tom mluvčí SVS Petr Pejchal. Na závadnou látku v mražených filetech pangase pod značkou Frigo upozornilo veterináře Německo. Závadné šarže obsahovaly zakázanou látku nitrofurazon, což je v rozporu s požadavky na bezpečnost potravin podle nařízení EU. „Použití nitrofuranů je vyčleněno pouze pro užití v humánní medicíně za přesně stanovených podmínek, nicméně jsou zakázány pro použití u zvířat určených k produkci potravin. Laboratorně prokázané množství nemůže způsobit smrt či jiné vážné problémy, ale výrobek obsahuje látku, kterou platná legislativa nepovoluje,“ řekl Novinkám Pejchal. Možným zdravotním rizikem je podle něj například alergická reakce. Existuje ale i zatím nepotvrzené podezření, že jde o látky s rakovinotvorným účinkem. S dovozcem závadné potraviny bude zahájeno správní řízení, v rámci kterého mu hrozí pokuta až do výše pěti miliónů korun. Zakoupený výrobek je možné vrátit v místě nákupu. Novinky 13.3.2015

jiří
12.03.2015 v 20:14
Za hoax bych označil spíše ta vyjádření veterinární správy.

Milan
20.01.2015 v 18:48
Pangasius není k jídlu. Souhlasím s názorem, že je lepší si koupit čerstvýho pstruha.

Bean
13.12.2014 v 17:53
Prostě nepochopím, proč je tato ryba u nás tak oblíbená, vždyť pstruh nebo siven chutnají mnohem lépe a dá se sehnat i za slušný peníze čerstvý.

Pavel Palas
19.03.2014 v 15:37
Lidi zlatý, kupujte si raději českýho Kapra, než nějakou bezbarvou hmotu, co se k nám dováží přes půl světa a která se pěstuje v ústí řeky Meckong.

Laduš
15.02.2014 v 23:20
Pangase mám moc ráda. Je to výborná ryba na různé úpravy. Využívám ji do rizota se zeleninou, na pánvi s máslem, citronem, kořením, zapékanou se sýrem, obalovanou, prostě, dá se s ní dobře kouzlit a dobře ochutit. Nikdy jsem nemohla uvěrit lidem, kteří říkali, že jim nechutná, že je jako bláto apod. Až do chvíle, kdy jsem dostala v práci dárkové poukazy, které berou jen v Tescu. A tak jsem si mimo jiné koupila i dvě balení pangase. Už to jak vypadal mě zarazilo, doslova obří filety, na kterých ale bylo tlusté maso. V domění, že se na pánvy vypeče jsem ho upravila jako obvykle. Rychlovka na pánev, koření na ryby, tymián, trocha sojovky, citron, máslo. Už při smažení byl rozbahněný, ale to nebylo nic proti tomu, co mě čekalo na talíři. Takový rozbahněný hnus, ve kterém byly dvě krátké, ale celkem tlusté a hlavně ostré kosti, jsem ještě neviděla a nejedla. Koření jakoby se minulo účinky a nepřebylo ten bezchutný hnus. V té chvíli jsme pochopila, že není pangas jako pangas, a proč někomu nechutná. Zbytek pangase z Tesca už v žádném případě jíst nebudu. Ale jsem ráda, že pangase, kterého běžně kupuji, si můžu uvařit podle svých představ a skutečně si pochutnat.

Liliana
11.01.2014 v 05:27
K tomuhle videu nemusíte ani umět německy... fuj teufel .... víc jak 40 různých antibiotik, ryby přežívají ve smrdící břečce - žádná vyměňovaná voda, jak se někdo snažil tvrdit, a na konci procesu fosfáty, aby filety hodně nasákly vodu, aby si zákazník koupil i vodu navíc. A i když při přepravě spousta ryb chcípne, tak je zpracují taky. No, vyhoďte to...! http://www.youtube.com/watch?v=ZspAQbOopu8

Kačka
07.11.2012 v 09:56
Pangas je nejodpornější \"ryba\", co jsem kdy jedla. Když to sem přišlo jako novinka tak jsem to v restauraci ochutnala a byl to pěkný blaf. Ale všichni to hrozně chválili, tak jsem si v domnění, že asi nebyla nejlepší příprava dané restaurace, zkusila i jiné úpravy v jiných provozovnách. Uzený, smažený, grilovaný, pokaždé stejné bláto, s podivnou pachutí, která sice vůbec nepřipomínala rybu (to asi vyhovuje těm, co nesnáší rybinu), ale zároveň ani maso. To už je větším kulinářským zážitkem neochucené sojové \"maso\". Slovy E.A.Poea - NEVER MORE. A obsah článku mi upřímně řečeno tak mimo mísu nepřipadá. V Mekongu opravdu plave kde co.

Terry
07.03.2012 v 12:32
Internetový portál bezpečnosti potravin - Informační centrum bezpečnosti potravin (http://www.bezpecnostpotravin.cz/)

Terry
07.03.2012 v 12:29
Malachitová zeleň je kontaminant životního prostředí Vydáno: 8.11.2007 Autor: Ing. Marta Pospíšilová Nulová tolerance pro volně žijící ryby z EU je zbytečně přísná a diskriminující v porovnání s rybami dováženými z třetích zemí.Podle zjištění Německého úřadu pro hodnocení rizik (BfR) je malachitovou zelení kontaminována polovina úhořů žijících ve volných vodách SRN. To je známkou skutečnosti, že tato látka, i když už je jako veterinární prostředek zakázaná, se již stala kontaminantem životního prostředí. Je proto sporné, zda je prakticky možné, aby byla nulová tolerance ohledně malachitové zeleně vztahována na rozdíl od farmově chovaných ryb i na volně žijící ryby. V současnosti podle legislativy EU nesmí být malachitová zeleň přítomna v žádných rybách produkovaných v EU. Avšak u ryb dovážených z třetích zemí jsou povolena rezidua až 2 μg/kg, aby byl vůbec mezinárodní obchod uskutečnitelný. (Nebezpečí z tak malých množství je nepatrné.) V r. 2005 byla malachitová zeleň nebo degradační produkt – leukomalachitová zeleň zjištěna při kontrole potravin v SRN v 10 % vzorků ryb a jiker. Zatím byly tyto nálezy interpretovány jako ilegální použití nepřípustného přípravku, ale ukazuje se, že už jsou vody kontaminovány dřívějším vypouštěním odpadních vod z akvakultur. EU Food Law, 2007, č. 320, s. 14-15

Radek
29.01.2012 v 11:53
Asi před měsícem jsme koupily Pangasiuse u nás v Jednotě a musím říct,že takový humus co z toho vznikl na pánvi jsem ještě neviděl!Ryba se úplně rozpadla a chutnalo to jak bláto!Pangasius mi už nesmí do baráku!Zatím nejlepší filé kupujeme od Nowaka-nechci dělat reklamu,ale co dneska dokážou firmy prodávat za hnusy napraný vodou,to je fakt na pováženou!

leukocyt
14.01.2012 v 11:07
Bohužel to celé není smyšlenka, ať si distributoři říkají, co chtějí. Už několik let se tím zabývá WWF a vypadá to, že kolem chovů pangasia je dost hodně špíny - metaforicky i doslova. http://www.worldwildlife.org/what/globalmarkets/aquaculture/dialogues-pangasius.html

Mishko71
03.12.2011 v 13:11
A co \"É-čka\", na ty Vás taky přešla chuť? To pak asi žvejkáte trávu (prosím NE tamtu trávu) a v zimě seno, bo tam žádné přidané konzervanty (umělotiny) nenajdeš. Jinak právě teď si připravuji jednoho Panga k obědu.

kacka
06.11.2011 v 11:03
No, hoax to byt muze, ale nektere informace az tak mylne nejsou, staci se zeptat lidi kteri byli v Asii a videli v jakych podminkach se chovaji ryby pangasius... nebo si pustte Televizni akademii s JAkubem Vagnerem, kde byl hostem, jak o teto rybe mluvil... Mnam :-O

Proč je pangas levný
15.07.2011 v 10:06
Protože ho nemusí ničím krmit strčí klec do řeky ( je to sladkovodní ryba ne mořská ) a tam si pangas vesele roste, živí se vším co řekou teče, pak klece vytáhnou a hurá do české hospody. Komu chutná pangas tak asi nejedl jinou rybu.

Jirka
12.07.2011 v 20:54
Mail s podobným zněním jsem sice nedostal a ani odborné názory zde napsané jsem nečetl. Co se týká pangasia, tak mi stačilo, když v jednom pořadu o chovu této ryby hovořil Jakub Vágner, který viděl v čem se tyto ryby skutečně chovají. V porovnání s tím jsou naše kanály křišťalovou studánkou. Pro mne je toto jasný názor skutečného odborníka a pangasia od té doby skutečně nejím.

Elis
31.03.2011 v 06:35
Luke, ty jsi věštec? Nikdo nic jevěděl je ty o tom víš? Ty jsi kouzelnej!

Luke
30.03.2011 v 14:48
Bavi me ty \"odborne\" odpovedi ruznych inspekci a uradu, ktere nas maji ochranit pred zavadnym jidlem... Realita? Maso z Nemecka plne dioxinu - nikdo nic nevedel, kralici maso z Ciny plne rtuti, kurata napoustene vodou a hovezi bilkovinou... a tak bych mohl pokracovat dale!

Martina
19.03.2011 v 11:21
Koupila jsem si pangase a po nějaké čase jsem chtěla udělat filety k obědu,tak ráno po rozmražení na filetách byly takové zelené fleky..vypadalo to spíš jako plíseň,že by ta zeleň?

Karel
11.02.2011 v 13:13
K pomluvě Pangasia se propůjčil i \"světoznámý\" rybář Vagner v rozhlasovém pořadu na \"dvojce v únoru 2011.

Pavel
18.01.2011 v 11:11
No, pangas předevšim nijak nechutná a už vůbec nechutná jako ryba. Dokážu pochopit, že nevadí lidem, kterým ryby nechutnají, ale stejně to není důvod, proč ho jíst.

Leo
28.09.2010 v 17:23
Jen minimálně kupuji ryby, ale občas si nějakou dám v Restauraci. Heslo Pangasius jsem vyhledal proto, že to, co je na jídelníčku uváděno jako smažené filé, stále častěji postrádá mořskou chuť a zrovna v restauraci, kde mi párkrát předložili takto nechutné filé, jsem teď slyšel vedoucího, jak mobilem objednává \"5 kilo pangase\". Už si ho tam nedám, ale jsk poznat, která restaurace skrývá pod označením filé tradiční tresku a která jinou havěť? Když se už trh takhle zamlžil, měla by se vydat povinnost uvádět druh ryby na jídelníčku.

kousek psa
13.09.2010 v 23:24
pangas je skvělá ryba, cena je tržní jako u makrely, také skvělá ale plevel

Aliss
04.07.2010 v 18:48
nemusel ajsem ten email ani dostat a vím,že pangasius sutchi neboli sumeček žraločí a také podomácku chovaná sladkovodní akvarijní ryba. Já sama jsem chovala 2 ks v mém akváriu. Dorůstá asi 30 až 40 cm. Je to ryba která žere menší ryby,takže musí být krmena stejně jako jiné ryby sušeným krmivem ze zbytků jiných ryb. Pokud si chce někdo koupit zdravého pangase, tak v Brně u Semilassa chovají ryby a mimochodem i chutného pangase. Ryby jsou zdravé a v dnešní době je 99% jídla co jíme sajrajt na kterém všichni spokojeně žijí :) Kromě podomácku vypestovaných a z BIO farem přivezených potravin neznám žádné které v sobě nemají éčka nebo alespoň sojový lecitin na který je spousta lidí alergická. Viz.: Když všichni nadávají na McDonald, proč tam všichni nakupují????

Viktor
15.06.2010 v 14:30
Protože tyto emaily obvykle neobsahují typický hoaxový prvek \"Rozešlete tuto zprávu všem ve vašem adresáři!!!!...\", stojí skutečnosti za hlubší prozkoumání. Koho OPRAVDU zajímá, jak je to s Pangasy, a nikoliv jen nějaké drby posílané po emailu, podívejte se na francouzský 25minutový dokument Co je vlastně Pangas http://www.wat.tv/video/qu-est-ce-qu-panga-k7lw_2fug9_.html a udělejte si obrázek. Obsah poplašných emailů vychází zjevně poměrně podrobně z tohoto dokumentu. I při neznalosti francouzštiny vám postačí angličtina, abyste pochytili základní věci, o kterých se v emailech hovoří. Dokument ale není laděn v tom duchu, v jakém píší poplašné emaily, spíše dává důraz na mizerné životní podmínky lidí, kteří pangase pěstují a zpracovavají, abychom si ho my v Evropě mohli levně koupit... Pohled na prostředí v hale zpracovatelského závodu v závěru by možná spíš mohl být vzorem pro masokombináty v Evropě....

Tonda
08.06.2010 v 01:32
Ale přátelé- když je ta ruba chutná -proč ji-chudinku pomlouvat. Prase domácí také skonsumuje kdeja ké svinstvo a jak má dobré maso!. Organismus živočichů mnohých dokáže divy v látkových přeměnách i vylučování jedů. Vše je jedovaté- i sůl, cukr, máslo, sádlo- nesměli bychom vůbec jíst. A Sumci- vesměs maso dobré mají, Jsou to jediné ryby sladkovodní(kromě marény) které mi vskutku chutnají. Moře však je - moře.Ymy42x

Gloria
05.05.2010 v 13:05
Jo já nemám ráda ryby. No jenže pangasius je fak velmi chutní

Dany
26.04.2010 v 17:50
ryba je fajn, jen kdyby po rozmražení kilového balení neodtekl litr zmražené vody...a to se vyplatí :-(

Vložit příspěvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání 2017 - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
Cybersecurity Conference Prague 2019
ToolStore

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
SDRUŽENÍ INTERNETOVÝCH OBCHODŮ  Internet-Shops.cz
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
SECIT.SK
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Levna-vejce