Rychlé vyhledávání

Reklama

Diskuse : ÈEZ je filuta - Tarif COMFORT


rozum do hrsti pro Míru
14.09.2007 v 10:53
Ví¹ Míro, mo¾ná kdybys èetl peèlivì, nedìkuje¹ autorovi, ale ÈEZu, ¾e ti tu mo¾nost u¹etøit dal.

Konèím, u¾ se mi nebaví mlýt tu poøád dokola to samé, kdo si to pøeète celé s rozumem, pozná, ¾e ten e-mail pøekrucuje fakta. Prostì dobrý zámìr obchodníka, dát lidem mo¾nost u¹etøit, se jako bychom nebyli v ÈR, musel zákonitì obrátit proti jemu samotnému.

Jirka
14.09.2007 v 08:37
Musím souhlasit s tìmi, co nadávají na ÈEZ!!!
Fakt udelali poøádnou blbost!!! Mìli pau¹ál nechat zdra¾enej na 40 Kè (to by bylo tak èi tak a konkurence u¾ má tuto cenu dávno) a nedávat nikomu mo¾nost si poplatek sní¾it.
Jen¾e ÈEZ ne, leze zákazníkùm do zadku, umo¾ní jim sní¾it poplatek a zákazníci za odmìnu ho pìknì kamenují.

Míra
13.09.2007 v 22:19
Dobøe se abvím, kolik lidí a jak tady dìlá z této u¾iteèné zprávy HOAX. Rozdìlil bych to na 2 èásti.
1. èást nehraje s ÈEZem a tak ji to nezajímá. Chápu,ale trocha tolerance by vám asi neu¹kodila. Nikdo z tìch co Vám to poslal na Vás nevidí ¾e jste ti pridce inteligentní co se ji¾ nadají ÈEZem okrádat. Nebo aslepoò si to vìt¹inou myslíte.

2. skupina mi pøipadá jako placená od ÈEZu. Kouzelné jsou hlavnì pøípìvky, jejich¾ autoøi se neumí ani podepsat a místo podpisu pí¹ou komu odpovídají. Asi, aby jsme my v¹ichni tupci pochopili. Vás opravdu ¾eru :). Hlavnì vysvìtlení, jak ÈEZ je krásný, kdy¾ si mohu vybrat jestli budu ÈEZu platit i za to, kdy¾ budu kontaktem vymáhat to, k èemu se ÈEZ zavázal a zaco si nechává platit. To je opravdu geniální. S tím chytrákem, co to napsal bych rád obchodoval jako dodovatel.

Dìkuji tvùrci øetìzového mailu. 120 Kè mì opravdu nezabije, ale krmit takovou potvoru nechci. Doufám, ¾e ÈEZ se snad zaène chovat rozumnì a pochopí, ¾e smlouvy se mají plnit i bez placeného uhánìní.

Howg
Míra

Milan
13.09.2007 v 21:49
Joe, je velký rozdíl køiknout, varovat nebo odstrèit pana "rozum_do_hrsti", kdy¾ na nìho padá z okna kvìtináè nebo na v¹echny co pùjdou po stejným chodníku pokøikovat "Koukejte nahoru, vèera na nìkoho spadnul kvìtináè, a» nespadne na vás kvìtináè nebo balkón!".

jack
13.09.2007 v 17:26
Oh Joe, je mi tì líto.

joe
13.09.2007 v 15:59
pro cezofily: cez pry nam dela dobre jmeno ve svete... muhehehehe, a pak pry na internetu nejsou dobre nove vtipy.... uffff, slzim. a mozna slzi i pan generalni. to ze telecom/o2 nebo cez vydelavaji majlant tim, ze maji bolsevicky monopol, neznamena, ze jsou to supr firmy. kdyby tytez podminky dostal franta zivnostnik z horni dolni, tak taky za par mesicu skupuje konkurenci v rumunsku. muhehehehe, ja slzim smichy...

joe
13.09.2007 v 15:53
pro pana rozum do hrsti: jde si takhle pan rozum_do_hrsti po ulici a pada na nej z okna kvetinac. tu zakrici nejaky asi zivotaneschopny blazen: - pozor! - co si to dovolujes ty hajzle, pravi pan rdh. - ale pane, padal na vas kvetinac! - no a co, ja mam luxusni zdravotni a penzijni pojisteni a dividendy z akcii, a vubec, kazdy, kdo se nediva pod nohy a nad sebe, jestli mu nic nehrozi, neni hoden zit ve svobodne zemi, a neni schopen se o sebe postarat, je tudiz velmi ale opravdu velmi hloupy a hlavne neschopny a dobre mu tak. ja bych se byl podival a zastavil sam! - o tak to pardon pane rdh, vase vira v jedince je oslnujici; poodstoupi ta neschopna socka a mlci, i kdyz pada balkon.... vzdyt na jine lidi na druhem chodniku nepadal a nechtel je obtezovat...

pro Jarku
12.09.2007 v 17:10
je to proto, ¾e tento e-mail pøevrací fakta, dobrý krok a zámìr obchodníka nabídnout ¹ir¹í sortiment, ne¾ byl v minulosti a mo¾nost vybrat si a neplatit to co jste v minulosti platila, ikdy¾ jste to nevyu¾ívala, za jakýsi podraz, ¾e jste byla nìkam pøeøazena, opak je pravdou, vy jste v této øadì byla a dostala jste volbu a mo¾nost se nìkam nechat pøeøadit, proto je to podfuk, podraz, kachna, ten text napsal nìkdo, kdo tomu poøádnì nerozumí. Jak se øíká, staré èeské pøísloví, pro dobrotu na ¾ebrotu, aneb v¹echno dobré se ti jednou ve zlém vrátí.

Jarka Rychtáøová
12.09.2007 v 15:04
Nepochopila jsem, proè tenhle øetìzák nìkdo oznaèuje za HOAX.
Jisté je, ¾e v mnoha pøípadech se jednalo o nevy¾ádanou po¹tu, tedy o SPAM.

Pí¹ete zde:
"Anglické slovo HOAX [:houks:] v pøekladu znamená: Fale¹nou zprávu, Mystifikaci, Novináøskou kachnu, Podvod, Popla¹nou zprávu, Výmysl, ®ert, kanadský ¾ertík."

Kterou z tìchto charakteristik splòuje tato u¾iteèná informace, z které jsem se dozvìdìla:
"Pøevedete-li svùj tarif na STANDART, budete platit o 120.- Kè roènì ménì a nebudete mít mo¾nost volat ZDARMA na zákaznické linku ÈEZ. V tarifu COMFORT je tomu naopak. Vlastní ceny energie jsou shodné v obou tarifech."

???

rozum do hrsti
11.09.2007 v 18:52
Jirko - víc èíst, míò psát. To by vystihovalo, co bys mìl udìlat. Èetl jsi to vùbec? Tyhle poplatky platí v¹ichni, v¹ude. ÈEZ si nic nevymyslel a nezaèal ti úètovat nìco navíc a bez tvého svolení. No, nebudu ti to vysvìtlovat znovu. Ale uvìdom si, ¾e ÈEZ udìlal to, co by mìli udìlat i ostatní obchodníci, tedy dát lidem do ruky volbu. Zkus si pøeèíst ty pøíspìvky znovu a s chladnou hlavou a nezaujatì..., zkus si tøeba zjistit kolik se na tìhle poplatcích platí u konkurence a pak nadávej, tam ¾ádnou volbu nemá¹, tak ¾e, nejdøív èti a pak pi¹.

Jirka
11.09.2007 v 16:27
Vidím, ¾e mnozí pøispìvovatelé nepochopili to základní. Toti¾ jde o to, ¾e si ÈEZ bez svolení druhé strany zaèal úètovat jakýsi poplatek za to, ¾e mù¾ete si k nìmu zavolat i kdy¾ levnìji. Pokud bì¾ný u¾ivatel volá, tak jde pøevá¾nì o havárii a tu by mìl ÈEY odstraòovat ze zákona a ne si nechat za to platit, i kdy¾ jen poplatek za telefon. Kdy¾ se bude ka¾dý takhle chovat, tak za chvíli opravdu budeme platit jakési poplatky za to, ¾e mluvíme nahlas.

rozum do hrsti
07.09.2007 v 23:33
Tak k STK - èetl jsi ¹patnì:

standart Vám byl poskytován do 31.12.2006, od 1.1.2007 Vám ÈEZ poskytl mo¾nost volby, která pøedtím nebyla, tedy vybrat si, jestli chcete roz¹íøit nabídku poskytovaných slu¾eb a pøiplatit si za ní, nebo omezit a u¹etøit, tak¾e ty øeèi, které tu vedete o tom, jak Vás ÈEZ okrádá jsou naprosto liché a rozesílaný e-mail je hoax v pravém slova smyslu, divím se, ¾e ÈEZ neuèinil kroky k nalezení viníka, který po¹kozuje dobré jméno firmy, která táhne na¹i ekonomiku a dìlá jméno Èeské republice ve svìtì.

Ten kdo si proète nabídku zjistí, ¾e nebyl nikam pøeøazen, pouze do¹lo k pojmenování odebírané slu¾by, navý¹ení, které bylo k novému roku, bylo zapøíèinìno normální zmìnou ceny, která se u¾ nìkolik let provádí v¾dy k 1.1.xx.

Mù¾e mi ten onen co, rozeslal tento e-mail vysvìtlit, jak by se mu líbilo být pøeøazen automaticky do øady BASIC, a pøi volání na zákaznickou linku, nebo náv¹tìvì obchodního centra, chtìl by vysvìtlit fakturu a paní by mu za pøepá¾kou, nebo u telefonu sdìlila, ¾e jeho po¾adavek vyøídí, ale za poplatek, proto¾e byl od 1.1.07 automaticky pøeøazen do Basicu, nebo by vypovìdìl do roka smlouvu a mìl by poplatek cca. 120,-. Jo tak tomu bych øíkal okrádání a mìnìní smlouvy, ne tomu, ¾e pouze pojmenujete vyu¾ívanou slu¾bu a roz¹íøíte nabídku.

Bezejmený – hmm. Tímto jsi o sobì asi øekl v¹e.

Neználek – ví¹ kolik jich je? Tak se podívej na stránky operátora trhu s energií. Pak od èeho má¹ internet….

Jeniku – nemá¹ pravdu, plete¹ si dodavatele s distributorem.

Palec – opìt, produktová øada nemá nic spoleèného s distribucí, ale s obchodem, tedy se silovou elektøinou.

Petøe – pokud jsi z ÈEZu, zkus se trochu poptat kolegù, jistì ti vysvìtlí, ¾e v Èeské republice je více distributorù, ne¾-li jen ÈEZ.

J. R. – ji¾ vysvìtleno, jak by se ti líbilo, kdyby ti tøeba kabelovka zlevnila mìsíèní sazbu za podmínky, ¾e se nebude¹ dívat na teletext a kdy¾ ho zapne¹, naskoèí ti desetikoruna?

Wow – tak si to pøeèti je¹tì jednou i s vyjádøením, ale pokud jsi zavolal, jistì ti to bylo øádnì vysvìtleno.

Bob – a myslíte si, ¾e se tento poplatek nemìnil v roce 2004, 2005, 2006, …, mìnil, akorát, ¾e od 1.1.2006 se tyhle ceny musí rozepisovat do ceníku a faktury, tak¾e pøedtím to bylo skryté pod jednou èástkou, tak¾e má¹ pe¹ka a nikdo ti nelhal!

Jiøík – no pøedev¹ím by se mìli nauèit èíst a provìøovat, ne jen tupì vìøit v¹emu co pøijde…

Otazník – no víte, co se tøeba nìkdy podívat do hlavièky faktury a zjistit od koho ji vlastnì dostáváte, v Praze, Brnì, A¹i…



Jiøík – pravda, pravda, ¾ijeme v právním státì.

Jan Loewe – no a právì tìmto zákazníkùm vy¹el ÈEZ svými produktovými øadami vstøíc.


Kdy¾ nìèemu nerozumím, tak si to nechám vysvìtlit a ne ¾e zaènu ¹íøit fámy, popla¹né zprávy a je¹tì k tomu sprostì nadávat. Ten kdo to rozesílá, akorát dìlá ze sebe hlupáka.

Tak to by bylo asi v¹e, kdo to doèetl a¾ sem.

Tak tomu dìkuji za pozornost.

Asi vypadám jako ÈEZofil, ale myslím, ¾e je to jedna z mála firem, která dìlá jméno na¹í vlasti.



Jan Loewe
04.09.2007 v 18:25
Jsem zákazníkem ÈEZu a kdy¾ jsem se dozvìdìl tuto informaci, tak jsem okam¾itì volal na zák. linku 840840840 a z rozhovoru jsem usoudil, ¾e poplatek je za komunikaci s ÈEZem. Okam¾itì jsem se nechal pøevést na tarif BASIC. Jak èasto potøebujete telefonovat s ÈEZem? Myslím tím zákazníky ÈEZu. Já osobnì jsem tam volal dnes poprvé.

Jiøík
31.08.2007 v 08:49
Otazníku, ty cenové tarify ÈEZu sice opravdu existují, je mo¾né si je zmìnit, ale platí to pouze pro zákazníky ÈEZu.
Ale to vùbec není ®ÁDNÝ DÙVOD, e-mail ¹íøit. Jak jsi sám zjistil, otravují s tím i ostatní lidi, kteøí zákazníky ÈEZu nejsou!
Navíc je to ka¾dého problém, jaký tarif si vybere a jestli si nepøeète podmínky je to jenom jeho blbost!

otazník
30.08.2007 v 21:35
Vynadala jsem kamarádce, ¾e to je hoax, a druhý den mi ona pøeposlala od známé tuto zprávu:
"Ahoj, není to hoax,
> ale neplatí to pro Prahu - resp. pro distributora PRE - ale já to mimo
> Prahu
> - v K. - u rozvodných závodù ÈEZ platím - a zmìním to, tak¾e Ti
> DÌKUJU
> !!!
"
Tak kde je pravda? Odpoví mi nìkdo?


Jiøík
29.08.2007 v 11:48
Co tady poøád øe¹íte! JEDEN JEDINÝ problém je ten, ¾e nìjaký idiot ten mail vymyslel a vypustil do svìta a dal¹í stádo ho tupì rozesílá!
Nadáváte tady na ÈEZ jak se drze chová, ale co dìláte VY !?! Obtì¾ujete ostatní lidi, kterých se to ani netýká, dal¹ím potroublým e-mailem, jako by nestaèily ty hromady jinýho spamu.
Nauète se sami nejdøív chovat slu¹nì na internetu!

Bob
29.08.2007 v 10:40
Bohu¾el musím konstatzovat, ¾e pan Mì¹»ánek z ÈEZ v jeho tiskovém dementi uvádí ZAVÁDÌJÍCÍ informace.
Pravdou je, ¾e loòská produktová øada byla od 1.1.2007 skuteènì pøejmenována na COMFORT beze zmìny rozsahu slu¾eb.
Není v¹ak pravda tvzení o nezmìnìné cenì - do 31.12.2006 byla mìsíèní platba za silovou elektøinu rovna 30Kè bez DPH, od 1.1.2007 v¹ak platíme 40Kè bez DPH v rámci øady COMFORT. Skuteènì tedy do¹lo k zdra¾ení, na které upozoròuje øatìzový mail.
Máte nìkdo chu» se s tím obrátit na média?

wow
29.08.2007 v 09:50
Vazeni,
dekuji za tento spam/hoax/whatever... Jdu tam volat. Nenasel jsem tam jedinou lzivou informaci. Samozrejme, je podan zaujate a utocne, ale lez v nem neni. Proto jej nepovazuji za nic az tak spatneho..
R.

pro j.r.
28.08.2007 v 19:57
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action=hoax_description
podvodne maily jsou jen podskupina hoaxu

J. R. pro Standu
28.08.2007 v 18:42
cituji: "Server HOAX.cz obsahuje pravidelnì aktualizovanou databázi nejroz¹íøenìj¹ích podvodných e-mailù."

Jaké informace v onom øetìzovém emailu jsou podvodné? Jaká èást onoho textu je nepravdivá?

Standa
28.08.2007 v 14:39
J.R. spí¹ mnì vysvìtli v èem nesplòuje kritéria hoaxu.

1) Zbyteèná je, proto¾e nejsem zákazníkem ÈEZu a nevidím dùvod, proè nás s tím má kdo otravovat.
2) Nebezpeèná je taky, protoze hrozí nebezpeèí ty ¾enský ve vedlej¹í kanceláøi, ¾e ji pøetrhnu, kdy¾ má èas tyhle bláboly èíst a posílat po firmì, hlavnì ¾e ka¾dýmu tvrdí, ¾e nestíhá a nemá vùbec èas mi pøipravit urèitý vìci.
3) Popla¹ná je taky, kdy¾ tady kolegové pøemý¹leli, jestli nepøejdou radìji na ten levnìj¹í tarif, ne¾ jim do¹lo od koho berou elektriku.

J. R.
28.08.2007 v 14:01
Zde se pí¹e, ¾e hoax je "jedním z velmi èastých ne¹varù, který se na Internetu vyskytuje. Jde o ¹íøení popla¹ných, nebezpeèných a zbyteèných øetìzových zpráv."
Bylo by tedy úèelné, kdyby nìkdo vysvìtlil, èím onen text splòuje kritéria hoaxu. Èím je ona zpráva nepravdivá, nebezpeèná a zbyteèná?
ÈEZ zkrátka pøi¹el s novým tarifem COMFORT. Jeho pou¾ití pøijde na zákazníka ÈEZu o cca 150 Kè roènì drá¾ ne¾ pou¾ití tarifu BASIC. ÈEZ o tomto informoval pomìrnì nevýraznì ve své obsáhlé bro¾urce Oran¾ová ¹ance Oran¾ový prùvodce. Onen text o tom informoval srozumitelnìji. Je onen text nepravdivý?

Petr
28.08.2007 v 12:31
Kecy PLKY chlapci....DISTRIBUTOR Je v¾dy stejný je to ÈEZ jediné co si mu¾ete zmìnit je dodavatel....Zkuste trochu èíst ne¾ plkat....Mìjte se Petr Skupina Èez

Palec
28.08.2007 v 11:07
anebo na Moravu, tam je taky e-on. Lidi, je fakt zajímavý, kolik zákazníkù e-onu tuhle ptákovinu posílá a stì¾ují si jak je ÈEZ ¹kube :-)

jenik
28.08.2007 v 10:28
na to bay ti dodaval el. energii nekdo jiny nez cez musis bydlet bud v praze (PRE) nebo na jihu cech (eON) :) jiank ses v pytli

Neználek
23.08.2007 v 15:59
Jeliko¾ se v tomto odvìtví pova¾uji za neználka, jsem docela vdìèný za ka¾dou informaci.
©koda jen, znalci kritizujíc tyto informace neporadí, který dodavatel je lep¹í a jaké s ním jsou zku¹enosti.
Asi u¾ jim na to nezbývá pro samou kritiku èas.... Dìkuji.

bezejmenný
14.08.2007 v 08:56
Stejnì to jsou svinì, ikdy¾ je to HOAX.

Wurz
01.08.2007 v 11:20
Kdy u¾ lidi pochopíte, ¾e posílat øetìzáky je hloupé a neslu¹né. Proè musím mazat upozornìní o tarifu ÈEZu od buranù, kteøí se na netu neumí slu¹nì chovat, kdy¾ elektøinu taky beru od jiného distributora ? Jako by nestaèilo to mno¾ství ostatního spamu!

Nari
31.07.2007 v 20:35
Mnì osobnì také elektøinu dodává jiný distributor, ale myslím, ¾e se se Staníkem neshodnu a spí¹e se pøíkláním k STK: pro nìkoho je tato informace docela podstatná a mohla mu uniknout.

Stanik
30.07.2007 v 09:56
Je to úplnì dal¹í úplnì zbytèný otravný øetìzák!!!
Pokud vím, tak to platí pro zákazníky ÈEZu a divte se jak chcete, já stejnì jako dobrá polovina lidí v téhle zemi NEJSEM ZÁKAZNÍKEM ÈEZu. Elektøinu beru od jiného distributora, který má svoje ceny a tarify. Nevidím jediný dùvod, proè mi nìkteøí ¹ílenci posílají tyhle øetìzová bláboly.

Vlo¾it pøíspìvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Pøíspìvky v diskusi jsou nezávislými pøíspìvky náv¹tìvníkù a ètenáøù serveru HOAX.cz a nemusí být v¾dy v souladu s názory provozovatele nebo osob pøímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemù¾e zasahovat do obsahu pøíspìvku, ale vyhrazuje si právo celý pøíspìvek odstranit, bude-li obsahovat urá¾ky, sprosté výrazy nebo pøípadnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáøe, ale za¹lete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbli¾¹ím mo¾ném termínu pøidán jako dal¹í verze hoaxu nebo jako úplnì nový hoax.

Na¹i partneøi

Týdny mediálního vzdìlávání - NA PRAVDÌ ZÁLE®Í
Projekt E-Bezpeèí
MANIPULÁTOØI.CZ
Internetem Bezpeènì
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NE©LAPE.CZ - NE©LAPE Vám poèítaè? Odvirování PC, zrychlení poèítaèe, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Náøadí, nástroje, pomùcky, no¾e, kvalitní rukavice

Podpoøte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv èeského webu

Doporuèujeme

ZvolSi INFO - Surfaøùv prùvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právì dnes
RigoloKids - kvalitní dìtské obleèení a doplòky z prémiových materiálù
Antivirové centrum
ER.cz - Pøesmìrování pro Vá¹ web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holièství, pánské kadeønictví v Tøebíèi
Vèelaøství ©paèek - kvalitní med a vèelí produkty
Jógové studio Marcel Tøebíè Havlíèkovo náb. 37
JÓGA TØEBÍÈ Jógové centrum v Tøebíèi.
Jóga s Pepou pro zaèáteèníky a pokroèilé