Rychlé vyhledávání

Reklama

Aktuální informace

27.04.2021

Tvùrci projektu E-Bezpeèí zveøejnili dal¹í pìknì provedenou animaci, která vás seznámí s nejèastìj¹ími podvody na internetu.

Ètvrthodinové video je ke shlédnutí na YouTube.
28.01.2021

Tisková zpráva:

Spoleènost AEC, pøední poskytovatel kybernetického zabezpeèení, nabízí efektivní vzdìlávací program pro zamìstnance firem a institucí. Novì zaèala v rámci svých slu¾eb security awareness vyu¾ívat nástroje americké platformy KnowBe4.

Díky vyu¾ití nových nástrojù mohou nyní klienti AEC úspì¹nìji èelit kybernetickým útokùm, vèetnì fale¹ných e-mailù nebo podvodných telefonátù.

Detail zprávy...

24.12.2020

PØÍJEMNÉ PRO®ITÍ VÁNOÈNÍCH SVÁTKÙ,

HODNÌ ZDRAVÍ, ©TÌSTÍ A POHODY

V NOVÉM ROCE 2021

21.12.2020
Jak u¾ se stalo tradicí, je i letos pro ètenáøe a pøíznivce na¹eho serveru pøipravena elektronická kní¾ka, tentokrát s názvem Vytr¾ené listy, kterou napsal bývalý tiskový mluvèí SVS ÈR Josef Duben.


20.11.2020
Pøesto¾e doká¾eme vytváøet a vyu¾ívat moderní technologie, ná¹ mozek se stále øídí základními instinkty, a proto jsme schopni uvìøit emocionálním textùm pøed skuteèností.

Proè tomu tak je, vysvìtluje nová kniha Petra Nutila nazvaná Jak neztratit rozum v nerozumné dobì.

Pí¹e se v ní o fale¹ných pøedstavách, iluzích a pøedsudcích, které máme o svìtì, druhých lidech i sobì samých.

Knihu mù¾ete objednávat napøíklad na stránkách vydavatele Grada.


12.10.2020

Dobrá zpráva pro ¹irokou veøejnost, zejména pro ty, kteøí se chtìjí nìco dozvìdìt o poèítaèové bezpeènosti.

Pùvodnì plánovaná akce CYBERSHOW, která se mìla konat v úterý 13. 10. 2020 v Domì kultury v Ostrovì, bude pøená¹ena on-line a bude tak pøístupná ¹iroké veøejnosti. Mú¾ete se tak v pohodlí svého domova a zajímavou formou dozvìdìt zajímavé informace o nástrahách, které na vás v dobì internetové èekají.


Kdy: úterý 13.10.2020 od 17 – 19 hodin

Kde: na tìchto facebookových profilech

https://www.facebook.com/InternetemBezpecne

https://www.facebook.com/mestoostrov/

https://www.facebook.com/mpostrov/

https://www.facebook.com/karlovarskoonline/


První akce Cybershov se konala pøed rokem a velmi zajímavou a názornou formou oba aktéøi pøedvedli divákùm rùzné pastièky a záludnosti, které na nì mohou útoèníci pou¾ít.

Jako upoutávku si mù¾ete prohlédnout krátkou reportá¾ z loòské akce.

02.09.2020

T-MOBILE a OPERO zvou na diskuzní veèer.

Termín: 8. záøí od 18:30 hod.

Místo konání: Opero, Salvátorská 931/8, Praha 1

Vstup je po pøedchozí registraci zdarma.

07.05.2020

Rada synovce o COVID19
Pozor na telefonní èíslo z Maïarska - za pøíjem hovoru faktura / Nepøijímej telefonát z tohoto èísla, jsou to hekøi
Facebook - copyright na profil
FACEBOOK - Nepøijímejte ¾ádost o pøátelství od této osoby
Windows live aktualizace

Starosta odmítnul zákaz vepøového
Recyklované mléko
Zpoplatnìní Facebooku
Krev pro dítì s leukémií B-Rh - únor 2019
Kontrola aktivního úètu Facebooku øetìzovou zprávou


Pochopitelnì se ¹íøly rùzné zaruèené zprávy a tipy o SARS-CoV-2 a COVID-19.

Na stránkách MZÈR vìnované koronaviru najdete také èást nazvanou Mýty a fakta, kde jsou nìkteré fámy uvádìné na pravou míru.

Velmi pìkné shrnutí je na stránkách E-bezbeèí v èlánku Dezinformace v dobì koronavirové, co se ¹íøilo a ¹íøí o COVID19.


Podvodníci také zneu¾ívají dobu pandemiovou

Také rùzní podvodníci zneu¾ívají tuto sitaci. Objevily fale¹né nebo podezøelé e-shopy s neznámým vlastníkem. Mnohdy je také nabízené pøedra¾ené nebo pochybné zbo¾í. Seznam rizikových e-shopù vydala ÈOI.

Podvodné vydìraèské e-maily (sextortion) opìt ve vìt¹í míøe zaèaly lekat nebo bavit své pøíjemce. Ukázky vydìraèských e-mailù s komentáøem najdete také v na¹í databázi.


06.04.2020
 
Je samozøejmé, ¾e souèasná koronavirová situace mìla vliv na vznik mnoha hoaxù a více èi ménì nepodlo¾ených øetìzových zpráv a rùzných èlánkù se zaruèenými informacemi. Pøesto se se na¹lo hodnì prostoru i pro ¹íøení klasických hoaxù. Proto jsem se rozhodl sestavit ¾ebøíèek pouze z tìch "klasických".
 
Whatsapp Gold - Martinelli
Facebook - copyright na profil / Facebook zaène pou¾ívat va¹e fotky v reklamách
Nepøijímej telefonát z tohoto èísla, jsou to hekøi
Kontrola aktivního úètu Facebooku øetìzovou zprávou
Zpoplatnìní Facebooku
Pozor na telefonní èíslo z Maïarska - za pøíjem hovoru faktura
FACEBOOK - Nepøijímejte ¾ádost o pøátelství od této osoby
FACEBOOK - automatické mazání neaktivních èlenù skupin
Krev pro dítì s leukémií B-Rh - únor 2019
Recyklované mléko
 
 
V pøípadì kolujících zpráv na aktuální téma SARS-CoV-2 a onemocnìním COVID-19 se ve velké míøe ¹íøil hoax Rada synovce o COVID19 a kolovala hlasová zpráva Hlasová zpráva o brufenu a COVID-19. Právì informace o úèincích a vlivu  léku v souvislosti s koronavirem se èasem vyvíjela. U obou zpráv v databázi je dost odkazù na dal¹í zdroje, které se vìnují této problematice a aktuální situaci.
 

 

18.03.2020

Týdeník RESPEKT odemyká svoje speciální ke ètení nebo sta¾ení zdarma.

Jedno vydání speciálu z 22. 3. 2017 se vìnuje tématu dezinformace a fake news.

Z uvolnìní speciálù zdarma má redakce týdeníku jediné pøání: "Je to mimoøádná nálo¾ ètení zdarma, tak¾e nám musíte slíbit, ¾e i tak budete chodit kupovat Respekt na stánek, nebo si ho pøedplatíte, proto¾e jinak je po nás."

27.02.2020

Nejvìt¹í nezávislá akce v ÈR pøivítá mezinárodní experty na øe¹ení bezpeènostních hrozeb v kyberprostoru


Organizátoøi se sna¾í pøedejít rizikùm spojeným s poøádáním velké mezinárodní akce v dobì akutního výskytu koronavirové infekce. Spoleènost AEC v souèasnosti intenzivnì jedná o náhradním termínu, jako nejpravdìpodobnìj¹í se jeví záøí 2020.

Program konference zùstává beze zmìny, ji¾ zakoupené vstupenky jsou i nadále platné, pøesné datum konání bude vèas upøesnìno.





Skuteèné bezpeènostní incidenty a Cloud Security. To jsou dvì hlavní témata, která se budou prolínat prezentacemi 28. roèníku mezinárodní konference Security. Nejvìt¹í nezávislá tuzemská událost zamìøená na kybernetickou bezpeènost se uskuteèní od støedy 11. do ètvrtka 12. bøezna 2020 v pra¾ském Clarion Congress Hotelu.

Poøadatelem akce je spoleènost AEC, pøední poskytovatel kybernetického zabezpeèení.

Na podobu a úroveò pøíspìvkù, jejich¾ dvì hlavní témata si letos vybrali sami úèastníci minulých roèníkù, u¾ tradiènì dohlí¾í programová komise. Pro zaøazení prezentace je rozhodující její vysoký odborný standard a nezávislost na marketingovì-obchodním obsahu. Hlavní dùraz se pøitom klade na praktickou vyu¾itelnost pøíspìvkù, na odbornou úroveò jednotlivých pøedná¹ek a na maximální pøínos pro úèastníky.


Za hlavní tahák konference lze pova¾ovat blok nazvaný Incident Anatomy. Své zku¹enosti a poznatky zde budou prezentovat mimoøádnì zajímaví hosté, napøíklad bezpeènostní ¹éfka spoleènosti Avast Jaya Baloo nebo Jornt van der Wiel, který pracuje jako bezpeènostní expert v týmu pro globální výzkum a analýzu GReAT a spolupracuje pøitom s Interpolem.

Následné panelové diskuze na téma Bezpeènostní incidenty – Lessons learned se zúèastní zástupci pøedních èeských a slovenských firem a organizací, kteøí se s náv¹tìvníky podìlí o své postøehy s øe¹ením bezpeènostních incidentù. Pøedstaví zde techniky jednotlivých útokù, zpùsoby identifikace incidentù, jejich eliminace, okam¾itá i dlouhodobá opatøení a samozøejmì i praktická ponauèení.

Více v detailu zprávy

20.02.2020

The Cybersecurity Community Event in Prague, Czech Republic

QuBit is a Cybersecurity Community Event connecting the East and West and it is already the 7th year on the cybersecurity market in CEE region. QuBit audience presented more than 250+ cyber professionals from the various industries from the CEE region and other countries.

Every year, QuBit Speaking Bureau handles the most important part - to find and put together an impressive list of speakers and topics. For 2020, the head of the Speaking Bureau is Ivan Makatura (CEO of Slovak Cyber Security Competence and Certification Centre). The next members of the Speaking Bureau are Roman Cupka, Mike Goedeker and Etay Maor.

Seventh annual cyber community conference offers its delegates as usual excellent speakers representing organizations such as FBI, CIA, LIFARS, Flowmon Networks, Citadelo, Raiffeisen Bank International, Tatra banka and many more, leading edge topics such as Ransomware, Malware, Botnets, Risk management, SIEM, AI, Machine learning and even more, keynotes, case studies, panel discussions and popular networking events.


First day, April 21, will be dedicated to full day hands-on trainings focused on Security Operation Center led by Pavol Dovicovic, Threat Hunting led by Lukas Hlavicka and SCADA – “Be prepared!” led by Tamas Buzgo.

Septemder 23-24 are two full days, where conference is running in two parallel tracks. QuBit sessions are strictly educational, with no marketing presentation as QuBit listens to its audience and offer only quality and valuable presentations and partners who are helping to improve current state of environment. Here is a little sneak peek from 2020 Agenda:

  • Case study - Ransomware remediation (Ladislav Baco & Lukas Hlavicka, LIFARS)
  • Why Cyber Risk Intelligence Matters (Mike Goedeker, Hakdefnet International)
  • CASE STUDY TECH: Dissecting and Comparing differents Binaries to Malware Analysis (Filipi Pires, Hacker Security)
  • EXECUTIVE DILEMMAS: Risk management & governance (Kritika Kotnala, CIA)
  • Closing Keynote (FBI agent)

Cybersecurity space is constantly changing, but one thing remaining constant – the threat of cyberattacks. The only way to defend against the threats we are facing is to share knowledge and to spread information. And that is what QuBit conference is all about. It is event gathering some of the brightest mind in the field, who are sharing their expertise, experience and knowledge.

Invest in yourself and secure your seats now.

For any questions, please contact QuBit Team at info@qubitconference.com


 TWITTER
 FACEBOOK 
 LINKEDIN 


Stay up to date with QuBit Newsletter and subscribe here.


Na¹i partneøi

Týdny mediálního vzdìlávání - NA PRAVDÌ ZÁLE®Í
Projekt E-Bezpeèí
MANIPULÁTOØI.CZ
Internetem Bezpeènì
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NE©LAPE.CZ - NE©LAPE Vám poèítaè? Odvirování PC, zrychlení poèítaèe, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Náøadí, nástroje, pomùcky, no¾e, kvalitní rukavice

Podpoøte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv èeského webu

Doporuèujeme

ZvolSi INFO - Surfaøùv prùvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právì dnes
RigoloKids - kvalitní dìtské obleèení a doplòky z prémiových materiálù
Antivirové centrum
ER.cz - Pøesmìrování pro Vá¹ web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holièství, pánské kadeønictví v Tøebíèi
Vèelaøství ©paèek - kvalitní med a vèelí produkty
Jógové studio Marcel Tøebíè Havlíèkovo náb. 37
JÓGA TØEBÍÈ Jógové centrum v Tøebíèi.
Jóga s Pepou pro zaèáteèníky a pokroèilé