Rychlé vyhledávání

Reklama

Diskuse : Plzeňské pivo z Polska


Maz Ter
02.08.2011 v 07:24
To je snad ta nejhorší zpráva z Plzně, kterou mohli oficiálně vydat. Pro české pivaře je jistě daleko lepší slyšet, že se mají vyhýbat polskému plzeňskému, než že už v Plzni umí vařit na všech směnách jen břečky. Odborníče, tos podělal...

Hujer
09.06.2011 v 06:39
Výrobci asi před lahvováním určí třídu kvality. Tohle - na export a tohle čechům. Možná je nedostatek té správné vody a pro výrobu piva na český trh stačí ta voda z vodovodu.

Hujer
09.06.2011 v 06:28
Také jsem přestal pít plzeňské - chuťově je to podobné bývalé plzni, ale po pár vteřinách po polknutí cítíme cosi \"hnusného\" v krku. Radši kupujeme piva za poloviční cenu kde ten \"myší ocas\" není.

Petr2
23.05.2011 v 16:41
A kdo je vůbec dnešním vlastníkem Plzeňského pivovaru? hádám li dobře asi někdo kdo pivo jen prodává. Jedná se jen o dobrou značku, ne dobré pivo jako kdysi. Pilsner urquell za 2,40 Kčs ? Zlatý bolševici. pivo za hubičku a jak bylo dobré. Už jen kvůli spravedlnosti v pivovarnicví bych Plźenský pivovar nechal znárodnit :-)

Petr
23.05.2011 v 16:22
Zkusil jsem na radu jednoho pisatele Lobkowitz Premium a taky nic moc Dále k dovozu Piva: Dovezené lahvové pivo a sudy do restaurací.. Možná se nevozil, ale mohli si ho vozit sami pinglové z polska nebo ze států pro které se v polsku vařilo. vietnamci prodávají PUrqell lahvové s etiketou pro německý trh.protože ku příkladu lahev vyjde na 2 Kč a přepravka na 75 tudíž mají obchodníci větší marži na jednotce než kdyby si ji koupili u velkoprodejce. Dá se tedy vyvrátit, že se v tomto případě opravdu nejedná o polské či ruské pivo? Podle Plzeňského prazdroje se již nedá vybírat přepravka PUqell z Německa, vypadá trochu jinak.Ale při okýnkovém vracení obalů mi ji proplatili bez obtíží, nevím jak to jde v automatech na přepravky

Jirka
28.04.2011 v 13:38
Plzeň už léta pijou pouze v případě, že jde o život. Někdo vpředu se ptal, co doporučit - jednoznačně Bernarda. Nefiltrovaná a nepasterizovaná dvanáctka je nejlepší pivo na trhu. Tady na Plzeňsku někdo zmiňoval Kout na Šumavě, já dodávám Modrá hvězda v Dobřanech, zámecký pivovar v Chyši, Berounský medvěd ... Kdo hledá, najde.

Daemonius
24.04.2011 v 00:05
Aha to vysvěltuje, proč když sem si naposled koupil lahváče Plzně tak to chutnalo nějak divně (abych upřesnil, chutnalo to trošku jako voda, což na 12° je ehm.. divné). Jinak docela slušnej je Master, než přestali dělat, tak byl slušnej Kelt. Nevim jestli se dělá ještě Červenej a Černej Drak, ale to byly tedy pivíčka.. Jo a zkuste si někdy sehnat pivo z opatství v Želivi. Obzvlášť medovinové je umm.. dobrota. Jen trošku kope. :D Té Plzně je docela škoda, bývalo moje docela oblíbené pití. Skoro vždy sem měl jistotu, že to bude chutnat jak má a bude to to co chci..

Petr2
22.04.2011 v 11:50
poslední týden jsem vyzkoušel všechny lokace L -ABCD i bez té abecedy a musím říci že všechny jsou hnusný. Piju jen PUrq. a myslím že to jde z kopce. Už ani v restauraci se to nedá pít. Před rokem byl PU jemný a občas měl lahodnou příchuť jakoby jahod ale dnes je to kyselina.Nejsem znalec a poradíte mi někdo nějakou lepší náhražku za tenhle blivajs? díky Petr

pivař
19.04.2011 v 14:15
Vážený pane mluvčí Prazdroje. V tom případě máte asi zahumusené stáčecí linky LA a LB. Protože rozdíl v chuti pozná i ženská. Oblbujte si někoho jiného a ne českého pivaře,který pije Plzeň již 40 let.

Mirek
19.04.2011 v 13:24
>> Jsem hospodskej a točím Géčka i Plzeň. A právě kvůli takovejm není v Čechách pomalu kam jít na pivo. Poraďte se s hospodským v Klánovicích. Když přešel na Konráda, šel s výtočí na dvojnásobek. Jenže to byste nesměli bejt všichni beznadějně zadlužení zápůjčkama Jihoafričanů. >> je na case kupovat od malejch pivovaru ,,, a svete div se pivo tam drazsi ani neni To se dost liší, od 15 do 50 Kč. Ale dát za Kocoura Sumečka, Matušku (ta jsou skutečně drahá), Chotěboř nebo kvasnicovou Poličku (ta drahá nejsou) i přes 50 Kč je pořád o hodně lepší investice, než platit za Plzeň, Starouš, Krušovice, nebo Radegast, i kdyby byly za 15.

Haník
14.04.2011 v 11:32
Naopak, tohle všechno jsou konkrétní informace týkající se konkrétně piva Pilsner Urquell. Můžete si je ověřit v pivovaru. Ale to je moc práce, že jo, jednodušší je slátat hromadu keců na net... Pan Mareček jednoznačně právo na vysvětlení situace má, protože i když je Plzeňský Prazdroj vlastněn společností SAB Miller, jedná se pořád o samostatně fungující článek. Ruská i polská (opět zdůrazňuji že nyní již bývalá) výroba piva Pilsner Urquell de facto nespadá pod SAB, ale pod PP. Hlavní slovo nemají kancelářské krysy v Africe, ale sládci v Plzni. A docela by mě zajímalo co teda chcete slyšet, když ne pravdu, hm? Takovéhle kecy přesně odpovídají jedné proslulé středověké instituci - jmenovala se inkvizice... http://www.hoax.cz/img/smiles/1.gif

víta
13.04.2011 v 21:48
zbytečná práce Haníku, to co píšeš jsou všechno obecné věci okolo piva a jeho kvality a čepování, to ale nikdo nechce slyšet. Spíš bych se zamyslel nad tím jestli má tiskový mluvčí PP což je teď jen plzenská pobočka spadající pod SAB Miller vůbec právo mluvit o tom a obhajovat jak se liší pivo z Plzně od piva z Polska, protože k něčemu takovému nemá vůbec kompetenci. PP vlastní největší pivovarský gigant na světě a ten si udělá co bude chtít a s tím nikdo z nás nic neudělá..........

Haník (konnie@centrum.cz)
13.04.2011 v 15:00
Ještě drobná oprava - donedávna platilo to, co psal pan Mareček. Nyní PP značení etiket změnil. Vypadá to ale, že jen místo označení směny písmenky A-D zvolili čísla 1-4. Zatím je to nepotvrzená zpráva, ale do měsíce bychom měli mít ofiko vyjádření.

Haník
13.04.2011 v 14:50
Jelita si dala sraz, co? Tak za prvé; s označením je to skutečně tak, že pokud je na láhvi napsáno BREWED in Plzen – Czech (uvařeno v Plzni), je to pivo z Plzně, v Plzni uvařené a stočené. Lahve určené pro český trh mají přes zátku alobal, lahve určené k exportu alobal přes zátku nemají. Je-li na lahvi napsáno BORN in Plzen – Czech (zrozeno v Plzni), jedná se o pivo uvařené mimo Plzeň, a to buď v Polsku (pivovar v Tychách) a nebo Rusku (pivovar v Kaluze). Nikde jinde se PU licenčně nevaří. Nutno dodat, že v letošním roce byla licenční výroba v Polsku ukončena z důvodu navýšení plzeňské produkce. Pivo se v licenční výrobě vždy vařilo z odpovídajících surovin - voda se upravuje tak, aby měla stejné parametry jako ta v Plzni a všechny suroviny pro vaření piva se dováží z ČR - slad, chmel i kvasnice. A hlavně se vaří pod dohledem sládka z Plzeňského Prazdroje. S písmenky na etiketách je to skutečně tak, jak psal pan Mareček. Za druhé; to, že vám pivo nechutná, nadýmá vás a bůhví co všechno ještě, není vinou špatně uvařeného piva, ale špatného skladování/čepování. Na kvalitu piva má (bohužel) vliv spousta věcí a stačí zdánlivě maličkost a je z toho nepitelná břečka. U lahvového záleží na způsobu přepravy a skladování. Obecně platí temno a chlad, konkrétně je ideální skladovací teplota v rozmezí 6 – 10 stupňů s tím, že by teplota nikdy neměla padnout pod 4. I když si teplé pivo před vypitím dáte do lednice, těch čtrnáct dní v pětadvaceti stupních na prodejní ploše už stihlo udělat svoje. Ideální teplota pro servírování je 7 stupňů; pokud je teplé, je chuť příliš výrazná, pokud je příliš studené, je nedomrlé. Dále záleží na skle, do kterého pivo lijete, protože je rozdíl mezi \"čistým sklem\" a \"pivně čistým sklem\". Pokud si půllitr umyjete houbičkou, kterou jste před tím umyli hromadu mastného nádobí od nedělního oběda, blahopřeji – máte skvostně čisto, ale na stabilní pěnu rovnou zapomeňte. Nejlepší je mýt pivní sklo zcela odděleně od ostatního nádobí a ideálně i jinými prostředky. Další věc se týká čepování - sudy by se nikdy neměly koulet, ale přenášet vzpřímeně a před čepováním se musí nechat 24 hodin stát. Také záleží na čistotě/sanitaci trubek a na tzv. hnací soupravě – jakým plynem je pivo hnáno, v jakém poměru, kudy všude potrubí vede a kde a jak jsou sudy skladovány. Není nad skvěle načepované pivo s příchutí pánského záchodku... No a samozřejmě také záleží na způsobu čepování, že. Mělo by se čepovat najednou a po stěně sklenice, nejprve nakloněné a postupně narovnávat. Všelijaké předtáčení, dotáčení a míchání způsobí, že pivo nemá říz, padá pěna, nadýmá, nechutná a podobně… Správně načepované a servírované pivo by mělo dělat na stěnách sklenice kroužky a pěna by měla vydržet až do dna. A za třetí; jestli se vám na PU něco nelíbí, přestaňte kydat hnůj v diskuzích na internetu, seberte se, zajděte do pivovaru a přesvědčte se sami na vlastní oči jak to je. H. PS: Pokud má někdo nějaké další dotazy tak mu je ráda zodpovím e-mailem.

víta
10.04.2011 v 23:28
Jak to tady čtu tak jste vytvořili psa Baskervillského. Obviňujete Prazdroj a nikdo z vás nemá ani šajnu o tom co to je vlastně za kód. Prozkoumal jsem Prazdroj koupený v Bystrci v Albertu a není tam na druhé pozici písmeno ale číslo L3076 13:547. Nevěřte že mají v code piva označenou výrobní linku takhle jednoduše aby se to dalo tak snadno zjistit jestli to vaří pivovar Lech v licenci a lidi by kupovali pivo na základě spekulací.. Co to je za kóď? Písmeno L značí zkratku Lot Batch number: tomu odpovídá zkratka LB, my ji máme ostatně také (třeba Ilaflon Select R500 primer: LB29018, v tomto code se většinou skrývá složení, typ, resp. technologie, barva A vysvětlení z Plzně? To není třeba komentovat, nakecaj nám co chtějí protože k Batch No. Se nikdo cizí nedostane a ani nezjistí co se za tím skrývá a ani není možnost ze zákona. Jinak každé písmeno, číslo či kombinace v sobě skrývá recept… A dle odpovědi si ještě z nás dělají srandu, protože na rozdíl od vás co tady diskutujete o něčem o čem nemáte potuchy co to znamená, tak tomu mluvčímu aspoň řekli ať si něco vymyslí a pošle vás někam. LB Number je totiž důležitý pouze pro výrobce a vy se nikdy nedozvíte co ten kód skrývá... A ota.krk to potvrdil totálně a už i v Belgii je pivo s označením LB největší humus, gratuluju kámo......tys to všem ukázal...

Pavel
09.04.2011 v 13:53
Náhodou jsem narazil na tuto diskuzi a jen si potvrzuji to, co si už nějaký čas myslím. Mám rád Česká piva, České potraviny, České slečny :-)) a Plzíňku 12 si kupuji nejčastěji. Divil jsem se že mi chutná někdy tak a jindy onak. Opravdu je to tak, mám v ruce Plzeňského lahváč všude tu čtu \" Czech - To pravé bohatství - České pivo - Chráněné zeměpisné označení atd.\" a dole je kod L2061.Koupil jsem ho v Jihavském v Tes.. Mohu říct že Není vůbec Dobré, je to jedno z těch co mi NECHUTNÁ ! PS: Prošlé není !

ota.krk
30.03.2011 v 11:48
Nevím my máme v Belgii pivo z označením LB a je to takovej patok,smrdí to po trávě ,kdo to vyrábí proboha ???? Ota

kozlíček
29.03.2011 v 13:00
Tak třeba v popovicích se vaří kozel 10 11 12, gambrinus 10 12, primus, radegast a radegast klasik. To všechno z jedné várky \"matečáku\" od doby kdy pivovar koupil SAB dneska tam možná jedou taky plzen

Vašek J.
21.03.2011 v 23:24
Tak doopravdy nevím.Přečetl jsem si příspěvky a všechny jsou velmi kritické,pokud se týká kvality piva. Žiju v Kanadě a už po léta kupuju zásadně importovaný Pilsner Urquell pro jeho výbornou chuť.Do bývalé vlasti jezdím každý rok,kde piji samozřejmě rovněž plzeňské a nemohu říct,že by byl nějaký podstatný rozdíl.

Roman
18.03.2011 v 20:36
Jo,ať si to v Polsku a jinde nechaj.To platí i o potravinách.Chuť žádná.Vše je jen o kšeftu,levně nakoupit a draze prodat!!Já piju Budvar a jako paráda..:-))

smoke
02.03.2011 v 21:49
Musím se Plzně zastat,je to jedno z mála piv které se dá pít, je jasné že jednotlivé várky se chuťově liší, ale to je běžné u všech piv. Napijte se Plzně a pak zkuste třeba Staropramen, je to hrůza a třeba Svijanský máz je silně cítit alkoholem. Souhlasím, že Lobkowicz je chuťově velmi zajímavé pivo, pak ještě Bernard, ale jinak si myslím, že chuť jiných piv za Plzní silně pokulhává a mámli si sáhnout do regálu tak jedině Plzeň.

český kolaborant
02.03.2011 v 17:59
Když ta sebranka mizerů v Praze všechny podniky prodala cizákům,tak co od nich můžeme čekat????

Pavel
23.02.2011 v 15:48
I když se pivo s označením LA až LD vaří opravdu v Plzni, jeho chuť v mých vzpomínkách byla daleko lepší než je teď. Momentálně nejlepší pivo co znám je z malého pivovaru v Koutě na Šumavě. V Praze je k mání např. v Tančícím domě nebo U Slovanské lípy na Žižkově.

pala
14.02.2011 v 22:03
já nedám dopustit na Svijany

NENÍ TO ÚPLNĚ HOAX, PIVO Z POLSKA SE VOZÍ DO ČR
13.02.2011 v 22:15
ahoj, tahle zpráva je jenom napůl HOAX, pivo z Polska se doopravdy prodává v ČR. Protože mi to tvrdilo už hodně lidí, ověřil jsem si tuto zprávu u dopravců a ty mi potvrdili, že se vozí Plzeň do ČR (tuším z Poznaně). Takže hoši nelžete, vozíte to sem a nedá se to pít !!!

milan
07.02.2011 v 18:55
Mně se taky líbí, jak se všichni rozčilujete, protože já nejsem jinej. Koupil jsem si Plzeň v různých obchodech s různými kódy a vždycky jsem porovnal dvě mezi sebou. Nestačil jsem se divit, že některé pivo vůbec nevoní a ani barvu nikdy neměli stejnou. Takže můžu konstatovat.. Vážení pánové manažéři Plzeňského Prazdroje, že umíte uplný ho.. :D Jestli někdo uměl vařit dobré pivo z Plzně tak to byli komunisti :DD

Konrád Jiří
06.02.2011 v 12:08
Byl jsem v týdnu 17.1 - 21.1.2011 na dovolené v Beskydech. Musím říci, že Plzeň 12 od Rožnova p.Rad. až po Horní Bečvu včetně Pusteven se točená nedá pít. Byl jsem v restauracích, kde se o pivo opravdu starají, ale točená \"Plzeň\" se pít nedala. Domnívám se, že se tam vozí z Polska. Nevím proč my Češi si takto musíme kazit jedno z našich nejlepších piv. Je mi z toho smutno.

Jiri Pasovsky
05.02.2011 v 20:30
Plzen jsem pil leta. Bylo velmi chutne. Posledni pul rok to je mocka, takze je zcela jedno, kde to toci, staceji apod. Regionalni piva jsou sice slabsi, ale v kazdem kraji je par skvelych. Fascinuje mne obsazeni pivy ve vetsine restauraci v Cr. Plzen Gambrinus, nekde i Kozel. Copak existuje jen tohle? Proto pijte, co vam chutna a kde to nemaji, maji smulu. Pujdu jinam. Jirka

Jan
03.02.2011 v 10:27
Zajímejte se co pijete, co jíte, stát na nás kašle, Čech podvádí Čecha.Podporujme malé české pivovary, naše české potraviny a z českých surovin. Kdysi jsme bývali soběstační, zlenivěli jsme, zbohatli jsme a ted jeden druhého okrádáme, co jsme to za národ. Jinak doporučuji Poutníka, Poličku, Rebela, nepasterovaná piva, vyzkoušejte. Kvalitě a dobrému pivu zdar!

Ben
02.02.2011 v 19:19
No koupil jsem si v nějakým obchodáku v Ml. Boleslavy plato plzní a nedalo a nedá se to pít. Až ted a tady jsem pochopil proč.

Vložit příspěvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé