Diskuse : Help me and my family
Jan Moravec
16.08.2012 v 21:27
Obdržel jsem e-mail údajně od mého bývalého splužáka - Čecha, žijícíhov USA, údajně v nesnázích, potřebuje 1950 USD k zaplacení hotelového účtu v Bilbau ve Španělsku. Psáno dobrou angličtinou. Odpověděl jsem česky, že pomohu, ale pby se se mnou spojil a prokáza, že je to on. Odpověděl opět anglicky a dodal jakési instrukce o zaslání peněz na adresu v Madridu. Instrukce napsány češtinou strojového překladu instrukcí.
Kopie:
Name :Frank Svara
Madrid, Spain
Amount..$1,950
Jakmile to bylo hotovo, laskavě vrátit ke mně potvrzení číslem. Dejte mi vědět, pokud se chystáte na Western Union zásuvky teď??
rene
17.12.2002 v 19:53
Zacina se sirit nova verze viru s mirne pozmenenym textem zpravy (napr. njede o 36M$ ale 'jen' o 14.2M$ atd.).
Zacina priblizne takto:
Please use this e-mail when replying
E_ MAIL. taosavimbi@excite.com
To: Kindly Contributor
Subject: Save My Family and Fortune
Tell. 002379669996
...
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.